Manuel Nojer
EPA/Friedmann Vogel
Manuel Nojer

EPA/Friedmann Vogel

Manuel Nojer, Foto: EPA/Friedmann Vogel

Nemački mediji posvetili su veliku pažnju ovom događaju. 

"To je pesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao deo Hrvatske navodi Herceg-Bosna, kako su Hrvati nazvali deo Bosne i Hercegovine od koje su tokom rata devedesetih napravili autonomnu oblast koju su želeli da pripoje Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njenu teritoriju od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg-Bosna slavi se u pesmi kao 'srce ponosno'. To peva Marko Perković Tompson, koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pevanjem pesme Jasenovac i Gradiška Stara, pesme koja veliča ubijanje Srba, Jevreja i Roma u navedenim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svetskom ratu. Zbog toga je Tompsonu zabranjen ulazak i pevanje u nekoliko evropskih država."

Pošto su ovakve rečenice, uz pitanja "Zna li uopšte Nojer šta peva i od koga?", dobile udarno mesto u nemačkim medijima, oglasio se nemački velikan svetskog fudbala, legenda Bajerna:

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao šta pevam ni od kog pevača", stoji u poruci njegovih menadžera, koji su preneli nemački mediji. 

Sada je na tu reakciju od ranije dodao i izjavu koju prenosi Der Špigel, a koja je najnovija na ovu temu koja se pojavila u sportskim medijima. 

"Baš me briga šta drugi pričaju. Uživao sam u odmoru. Kada sam se vratio u klub niko me nije ništa pitao ni komentarisao. Umesto toga su mi pružili ruku i nastavili smo da radimo" - rekao je Nojer, dok Der Šigel piše kako u Bajernu tom incidentu nisu posvetili puno pažnje, ali su ga dočekali tako što su razočarano mahali glavama nakon što su pročitali vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

srb

09.08.2020 23:11

sledi mu teška povreda,živi bili pa videli !

joks

10.08.2020 07:33

sta nojer zna o ustasama i ratu u jugi,ali bi trebala ta budala da zna ste je hitler uradio u nemackoj,pa da pripazi sta radi.