Francuska - Engleska (U-21)
EPA/Alessio Marini
Francuska - Engleska (U-21)

EPA/Alessio Marini

Francuska - Engleska (U-21), Foto: EPA/Alessio Marini

Mlada fudbalska reprezentacija Francuske je posle neverovatne drame pobedila Englesku sa 2:1 u meču prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Englezi su isprva imali dosta sreće na ovoj utakmici. Francuzi nisu uspeli da iskoriste čak dva penala, ali su od 89. do 95. minuta, uz igrača više, ipak došli do tri boda.

Prvi jedanaesterac dosuđen je u 25. minutu zbog igranja rukom jednog defanzivca "gordog albiona", ali je Musa Dembele šutirao u donji desni ugao što je pročitao golman Henderson i spasao saigrače.

 

Rumunija - Hrvatska (U-21)

AP/Luca Fanfani

Engleska je iz jedinog šuta u okvir gola dala pogodak. Realizator je bio Fil Foden u 54. minutu kada je imao fantastičan solo prodor.

Fudbaler Mančester sitija je sam povukao loptu na nekih 30 metara od gola protivnika i prošao čak šestoricu "trikolora" pre nego što je prizemnim udarcem matirao Bernardonija.

Francuska - Engleska (U-21)

EPA/Alessio Marini

Francuska - Engleska (U-21), Foto: EPA/Alessio Marini

"Gordi albion" je ostao sa igračem manje u 62. minutu kada je Čoduri žestoko startovao na igrača Francuske u svom kazenom prostoru, a sudija nije imao dileme pa je osim crvenog kartona pokazao i na penal.

Ipak, jedanaesterac je promašio fudbaler Liona Husem Auar koji je pogodio stativu. Nakon toga su Francuzi počeli da kidišu ka golu protivnika i inicijativa je počela da im se isplaćuje minut pre kraja utakmice.

Žordan Ikone je primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora rivala i veoma preciznim udarcem uhvatio Hendersona na pogrešnoj nozi.

Ali, tu nije bio kraj. Šokirani Englezi su u petom minutu sudijske nadoknade vremena primili još jedan gol, i to kada je nesrećni Aron Van Bisaka zatresao sopstvenu mrežu za konačan rezultat ovog, ludog, meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Rezultati - Grupa C:

Rumunija - Hrvatska 4:1 (2:1)

(Puškaš 11 (pen.), Hadži 14, Baluta 66, Petre 90+3 - Vlašić 18)

Engleska - Francuska 1:2 (0:0)

(Foden 54 - Ikone 89, Van Bisaka 90+5 (ag.))

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо