Kristijano Ronaldo
EPA/Alessandro di Marco
Kristijano Ronaldo

EPA/Alessandro di Marco

Kristijano Ronaldo, Foto: EPA/Alessandro di Marco

Lacio je prekinuo niz od dve pobede zaredom i polusezonu završio na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona.

Posle prvog poluvremena u kojem nije viđeno puno zanimljivih situacija, prvo je Ćiro Imobile propustio veliku šansu u 44. minutu, da bi Aćerbi igrao rukom u trećem minutu sudijske nadoknade.

Loptu je na belu tačku stavio Andrea Beloti i bio precizan, pa je torinski tim otišao na poluvreme sa minimalnom prednošću.

U drugom poluvremenu heroj Rimljana bio je Sergej Milinković-Savić, koji je "evrogolom" u 62. minutu doneo izjednačenje, a ispostaviće se i bod svojoj ekipi. 

Do kraja utakmice viđen je još jedan sporni detalj – crnogorski reprezentativac i desni bek Lacija Adam Marušić dobio je direktan crveni karton u 86. minutu, dok je Saša Lukić za Torino ušao u 71. minutu i nešto kasnije zaradio i žuti karton.

Pobede su odneli i rivali Lacija u borbi za LŠ, Inter i Roma.

Sve u znaku broja dva u sudaru Juventusa i Sampdorije. Dva VAR-a, dva penala i dva gola Kristijana Ronalda, najzaslužnijeg za pobedu šampiona od 2:1.

Juventus je protiv Đenovljana ostvario četvrtu uzastopnu pobedu u prvenstvu, dok je Sampdoriji ovo bio šesti neuspeh od početka sezone u Seriji A.

Juventus je veoma rano, tačnije u drugom minutu stigao do prednosti. Kristijano Ronaldo je dobio loptu u blizini kaznenog prostora, krenuo je korak dva sa loptom, namestio se na udarac i raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora. Udarac je bio snažan i precizan. lopta je završila u mreži kraj leve stative i Juventus je poveo.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U 33. minutu sudija Paolo Valeri je posle jednog kornera za Sampdoriju, pokazao na belu tačku, jer je neko od odbrambenih igrača šampiona neoprezno igrao rukom. Konsultovan je VAR i sudija je potvrdio odluku, a Fabio Kvaljarela bio precizan - 1:1.

Juventus je imao još nekoliko prilika u kojima su se našli Đorđo Kjelini, Ronaldo i Blaz Matuidi, ali do pogotka i pobede stigli su takođe posle dosuđenog jedanaesterca.

Posle gužve u kaznenom prostoru gostiju u 62. minutu, lopta je u ruku pogodila odbrambenog igrača Sampdorije, ponovo je Valeri konsultovao VAR studio i dobio potvrdu za penal kojeg je Ronaldo koji minut kasnije pretvorio u pogodak.

Bio je to njegov 14. gol na 19 utakmica u Seriji A, a ovim trijumfom Juventus je oborio klupski rekord jer nikada nije imao 53 od mogućih 57 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U samom finišu, tačnije u drugom minutu nadoknade, Sampdorija je preko Rikarda Saponare postigla gol, ali je arbitar Valeri posle nekoliko minuta konsultacija sa sudijama iz VAR studija poništio pogodak uz velike proteste gostujućih igrača.

Serija A, 19. kolo

Juventus - Sampdorija 2:1 (1:1)
Ronaldo 2, 65p -- Kvaljarela 33p
Kjevo - Frozinone 1:0 (0:0)
Đakerini 76
Empoli - Inter 0:1 (0:0)
Keita 72
Đenova - Fiorentina 0:0
Lacio - Torino 1:1 (0:1)
Milinković-Savić 62 -- Beloti 45+3p
Parma - Roma 0:2 (0:0)
Kristante 58, Inder 75
Sasuolo - Atalanta 2:6 (0:2)
Dankan 51,57 -- Zapata 19,Gomez 42, Manćini 54, Iličić 74,87, 91
Udineze - Kaljari 2:0 (1:0)
Puseto 39, Behrami 57
18.00 Napoli - Bolonja
20.30 Milan - SPAL