Duško Tošić
EPA/Armando Babani
Duško Tošić

EPA/Armando Babani

Duško Tošić, Foto: EPA/Armando Babani

Pandemija koronavirusa je osakatila fudbalsku sezonu, a šampionat u Kini je bio odložen, te je umesto krajem februara počeo krajem jula!

Ovog vikenda je startovalo prvenstvo u čudnom sistemu, učesnici su podeljeni u dve grupe po osam timova koji igraju u Dalijanu i Sužou!

Mnogi inostrani fudbaleri se nisu vratili u Kinu, ali zato jeste srpski reprezentativac, Duško Tošić!

On je ispričao kako je proveo 14 dana u karantinu nakon što je stigao iz Srbije. U Kini su uvedene još strožije mere, a Srbin je čak mesec i po dana bio izolovan!

"Lice čoveka sam poslednji put video kad sam izašao iz aviona. Na aerodromu su me dočekali lekari u skafanderima i sproveli do hotela. Iz sobe mogu da izađem na terasu. Svakog dana mi osoblje hotela u skafanderima donosi nove peškire i posteljinu, ali staru ne odnosi. Imam u sobi gomilu od 80 peškira. Svi su uredno oprani i složeni. Moram nekako da prekratim dan...", ispričao je Tošić za "Sportski Žurnal".

Protokoli su veoma striktni, kaže da samo pokucaju na vrata i odmah deluju:

"Pištolj za merenje temperature mi stavljaju na čelo dvaput dnevno. Lekar u skafanderu dođe do vrata, ja otvorim, on proveri i ode. Testiraju me svaka tri dana. Radili su mi i dva analna brisa. Imam osećaj da proveravaju svako krvno zrnce...", rekao je Duško Tošić.

Poslednju takmičarsku utakmicu je odigrao u oktobru, srpski fudbaler će morati da bude veoma oprezan kako bi se vratio na teren:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Hoze Žmurinjo

27.07.2020 17:03

Tošić ušao u anale kineskog fudbala ali i obratno.