Dušan Vlahović
printscreen
Dušan Vlahović

printscreen

Dušan Vlahović, Foto: printscreen

Iz stana u Firenci, gde je mladi golgeter boravio tokom tog perioda, za „Alo!“ govori nekadašnji napadač Partizana, momak koji će u budućnosti bez ikakve dileme biti najjača uzdanica u špicu reprezentacije Srbije!

- Zaista mi znači to što sam negativan posle drugog testa. Sve je sada lakše. Iako sam sve radio kako mi je savetovano, uvek treba dodatno brinuti o sebi, naročito u Italiji, koju je koronavirus jako uzdrmao. Uvek postoji opasnost od novih talasa, tako da nema opuštanja - kaže Vlahović ekskluzivno za „Alo!“.

Dobro bismo prošli protiv Norvežana!

Vlahović je trebalo da bude tajno oružje reprezentacije Srbije u baražu za odlazak na EP. Ipak, o duelu sa Norvežanima sada niko ne razmišlja.

- Pandemija je počela u vreme kada sam bio u životnoj formi. Ali ne treba gledati u prošlost, a najmanje lični interes. Kao i uvek, na meni je da vredno radim, treniram, dobro igram. Mislim da su svi srpski igrači bili u dobroj formi i da se igralo u prvom terminu, ne sumnjam da bismo dobro prošli. Jasno je da su naši reprezentativci veliki profesionalci i da će spremni i koncentrisani dočekati duel protiv Norveške, bez obzira na to kada će se igrati - smatra Vlahović.

Uprkos velikoj pobedi, Dušanov život ostaće identičan i u danima i nedeljama koji dolaze.

- Ostaću u izolaciji. Svi treba da poštujemo pravila i apele nadležnih. Redovno prate situaciju i najbolje znaju šta i kako treba raditi u ovom periodu. Navikao sam se na život u kući i treninge koje sprovodim, a nikuda mi se ne žuri. Bezbedan sam, ali i oprezniji. Daće bog da više nikad ne doživim slično iskustvo. Apelujem na sve ljude, bez obzira na to gde se nalaze, da budu oprezni i čuvaju sebe, a samim tim i druge - jasan je Dušan.

Trening sa saigračima je i dalje daleko.

- Pratim sve vesti koje se tiču Serije A. Oprečne su, a ima ih dosta. Iz kluba se niko nije oglasio o tome jer svaki dan, tačnije svaki čas, sve se menja i niko ne želi i ne treba da rizikuje. Nadamo se da će biti uskoro, ali u prvom planu moraju da budu ljudski životi - poručio je Vlahović.

Napadač ne krije da posebnu zahvalnost duguje Roku Komisu, predsedniku Fjorentine.

- Predsednik, ali i ostali rukovodioci Fjorentine, zvali su me svaki dan i bili su sjajan „lek“. Osetio sam ljubav. Tu su i jedinstveni i brižni navijači „viole“, saigrači, lekari, medicinsko osoblje, koje se herojski bori da iskoreni virus. Porodica mi je dala snagu da prevaziđem težak period. Šaljem veliko srce svima koji se i dalje bore - kaže Vlahović.

Pobeda se kuje korak po korak

Vlahović nije igrač Fjorentine koji je zaražen koronavirusom.

- Saigrači Kutrone i Pecela, baš kao i ja, korak po korak su pobedili izazov, koji je mali u odnosu na onaj pred kojim se nalazi čovečanstvo. Uvek moramo jedni drugima da pomažemo, kao što je meni pomogao Nikola Milenković kada sam došao u Firencu, a onda ja Aleksi Terziću - kaže Vlahović.