Dušan
screenshoot/Facebook
Dušan

screenshoot/Facebook

Dušan, Foto: screenshoot/Facebook

Kad Dušan kaže Mesiju "ne"!

Hrabri Duki Todorović (4) vodi veliku borbu protiv opakog tumora (neuroblasta) na specijalističkoj klinici u Barseloni, gde je stigao zahvaljujući velikoj pomoći ljudi iz svih krajeva Srbije, a pre dva dana šokirao je lekare u Kataloniji jer je odbio da ga posete Lionel Mesi ili bilo koji drugi fudbaler Barse, izrazivši želju da vidi igrača Partizana Nemanju R. Miletića. 

Pročitajte još:

Defanzivac crno-belih je bio među prvima koji su počeli da prikupljaju pomoć za Dušana, ali i sam nije mogao da veruje kada mu je Dušanov otac saopštio da umesto Mesija, njegov sin želi baš njega da vidi pored sebe.

"Jao, duša, moja mala. Ne mogu da verujem, naježio sam se ceo. Jedva čekam da ga vidim", napisao je u prepisci Nemanja.

Kako navodi defanzivac crno-belih, u dogovoru sa trenerom Mirkovićem, čim mu klupske obaveze dozvole, odleteće za Barselonu.

- Nažalost, zbog gustog rasporeda, večitog derbija i Kup utakmice, nisam u mogućnosti sada da odem, posebno što sam izostao dve utakmice zbog crvenog kartona. Čim klupske mi obaveze dozvole, naravno, u dogovoru sa šefom Mirkovićem, prve dane odmora tokom reprezentativne pauze bih iskoristio za odlazak u Barselonu - rekao je Miletić za „Alo!“.

Fudbaler Partizana je nedavno za jedan portal objasnio kako je uopšte upoznao Dušana Todorovića.

Miletić

Alo!/Vladimir Marković

Nemanja R. Miletić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Posle jedne utakmice, Bilja (Biljana Obradović, portparol kluba) je sve nas iz ekipe zamolila nešto. Rekla je „čekaće vas sad tu jedan dečko, pa da se slikate“. Verovatno je ona svima pojasnila šta je tačno sa Dušanom, nego sam ja tad bio malo dalje, pa nisam čuo, misleći da je, prosto, neki naš mali navijač tu. I, naravno, kao i svi ostali, slikao sam se s njim. Sećam se da me je nešto pitao, imao sam neku flašicu, a on mi je dobacio: „Zalepila ti se etiketa“ i tu smo se nasmejali. Bio je u pravu, stvarno se na meni zalepila. Nisam ni znao a ni pretpostavljao koliko je strašno njegovo stanje... Ni na kraj pameti mi nije bilo. Ali, onda sam, ma samo što sam izašao sa stadiona, sve sam saznao. I ostao sam u šoku - kaže naš fudbaler.

Leo Mesi

AP/Manu Fernandez

Leo Mesi, Foto: AP/Manu Fernandez

U ovom trenutku, cela zemlja navija da se Dušan izbori sa opakim tumorom, te uskoro ponovo bude na tribinama omiljenog kluba i da bodri Nemanju, koji je u njegovom dečjem srcu veći i od Mesija.

"Kad Duki kaže Mesiju ne"

Dušanov otac je u prepisci sa fudbalerom Partizana ovako prepričao razgovor svog sina i doktora u Barseloni.

„Pitali su doktori Dukija, pošto smo preko puta stadiona ’Kamp nou’, kog fudbalera bi želeo da mu dođe. Pitaju ga hoće li Mesi da mu dođe.

On kaže: „Ne“.

- Hoćeš Pikea?

On kaže: „Ne“.

- Buskets?

Ne.

Kaže mi doktorka da ga pitam kog onda fudbalera hoće da vidi.

On kaže: „Mog Nemanju“.

BORBA ZA DUŠANA

- FK Partizan je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za lečenje Dušana Todorovića, u koju se se odmah uključili igrači crno-belih, i sadašnji i bivši

- U akciju se uključila Fondacija „Podrži život“, koja je putem donacija prikupila 119.391 evro, a anonimni dobrotvor je uplatio još 71.921 evro direktno na račun klinike

- Vlada Srbije je poslala helikopter po Dušana, koji ga je prevezao za Beograd, odakle je vladinim avionom transportovan u Barselonu, gde nastavlja lečenje

- Sredstva koja je Vlada Srbije nameravala da uplati za Dušana, u visini od 250.000 evra prebačena su na račun Fondacije „Podrži život“ i biće iskorišćena za lečenje još petoro dece