Leonardo šalje loptu u Manojlovićevu desnu stranu!
Marko Metlaš
Boško Đurovski

Aleksandar Dimitrijević

Boško Đurovski, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Stoga je sasvim izvesno da ga neće biti na golu aktuelnog šampiona Srbije ni u Ivanjici (sreda, 19.00).

- Mislim da je to logičan sled okolnosti. Razmišljajući o poziciji golmana i Manojloviću, koji je veoma mlad golman i ima vrhunske kvalitete, u razgovoru sa trenerom Maksimovićem hteo sam da ga na neki način spasem. Mislim da je ovo momenat. To je veliki golman, ali je ušao u neku psihološku situaciju gde bi još jedan gol, u kojo bi se sumnjalo da je njegova krivica, mogao da bude katastrofalan po njega - objašnjava Đurovski, a prenosi Mondo.

Nepopularna odluka za dobrobit supertalentovanog čuvara mreže.

- U ovoj situaciji je najvažnije da njega spasemo jer je on budućnost Crvene zvezde. Manojlo je prihvatio to fenomenalno i ovom prilikom mu čestitam, kažem: 'Svaka čast'. Jer se tako stvara budući golman Crvene zvezde. U suprotnom slučaju, ne daj Bože, možda bi već bio izgubljen za klub i njegova karijera bi možda bila drugačija. Ovako mislim da smo pomogli, kako njemu, tako i Crvenoj zvezdi - završava Boško Đurovski.

 Leonardo šalje loptu u Manojlovićevu desnu stranu!

Marko Metlaš

Leonardo šalje loptu u Manojlovićevu desnu stranu!, Foto: Marko Metlaš

Bodvi su prioritet u borbi za šampionsku titulu u ovoj sezoni.

- Nas cilj je poznat. Moramo ostati koncentrisani do kraja prvenstva. To znači da moramo da pobedimo u obe utakmice. Prva prepreka je Javor koji prima malo golova na svom terenu, ali i malo daje. Moramo da nametnemo svoj stil, da se borimo, a ja se nadam pobedi - rekao je Đurovski novinarima na stadionu Rajko Mitić, a prenosi Beta.

Crveno-beli dva kola pre kraja šampionata imaju 49 bodova, tri manje od Partizana, i u Ivanjici imaju imperativ pobede ako žele da ostanu u šampionskoj trci. Upitan da li će ekipa pratiti rezultat utakmice u Nišu između Radničkog i Partizana, Đurovski je rekao da se to ne može izbeći.

U prethodnom periodu prisutne su tenzije u srpskom fudbalu usled čestih prepucavanja izmedju večitih rivala saopštenjima.

- Poslednjih 10 do 15 godina ovde je napeta atmosfera. Sve je bilo drugačije ranije. Ovo su neke nove metode komunikacija i to nije dobro za naš fudbal. Čim vidim bombastične naslove u novinama, ja izbegnem da čitam, jer mi poremeti koncentraciju. Neću da ulazim u analizu toga, jer mislim da su to nepotrebna previranja.

Okosnicu tima i ovoga puta će činiti igrači koji su izneli najveći teret dosadašnjeg toka sezone.

- Neće biti velikih promena u ekipi. Možda jedna ili dve... U Ivanjici idemo sa četiri napadača. Dakle, idemo da budemo ofanzivni. Najviše pažnje sam u prethodnim danima posvetio defanzivnoj fazi, da ne dolazi do grešaka, jer često pravimo greške u defanzivi kada izgubimo loptu u napadu“

Prema poslednjim informacijama, finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana najverovatnije će se igrati u Beogradu.

- To je logičan sled okolnosti. Mislim da bi trebalo u Beogradu, a ne u Novom Sadu. Da li će na stadionu Partizana ili ovde, nije bitno. Ja sam kao igrač osvajao na njihovom stadionu i prvenstvo i Kup. Važno je da svi budu zdravi i spremni, a stadion nije važan - rekao je Đurovski.

Komentari (1)

Ja volim Zvezdu

17.05.2017 11:52

Meni je Manojlo bolji golman od Damira, a kiksevi se dešavaju kao što se videlo na prvoj utakmici gde je Kahriman primio gol da ni sam ne zna kako To bi Filip odbranio...