Žarko Đurović (Crvena zvezda)
FK Crvena zvezda
Žarko Đurović (Crvena zvezda)

FK Crvena zvezda

Žarko Đurović (Crvena zvezda), Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će gostovati Milanu na stadionu "San Siro" u četvrtak od 21 čas u drugom meču u okvriu 1/16 finala Lige Evrope.

Prvi meč odigran je na stadionu "Rajko Mitić", a rezultat je bio 2:2.

Zvezda je sa Milanom vodila antologijske duele, a akter onoga iz 1988. je Žarko Đurović.

- Utakmica sa Milanom je jedna od naših najboljih utakmica. Što se njih tiče u tom trenutku su imali jedan od najboljih timova u njihovoj istoriji. Te godine su bili prvaci Evrope, imali su tri Holanđanina koja su bili najbolji evropski igrači. Mi smo imali sreću što smo u našim redovima imali Stojkovića i Savićevića koji su u tom delu mogli da im pariraju. Kada se sve sabere nismo se osramotili, pružili smo dobar otpor. Dosta puta su iz Milana naglašavali da im je četvrtfinalna utakmica protiv nas bila ključna te sezone. Kada su nas pobedili na penale, znali su da će biti prvaci Evrope - izjavio je Đurović.

Usledio je revanš u Beogradu i čuvena utakmica koja je prekinuta zbog magle u 64. minutu, pri vođstvu Crvene zvezde od 1:0.

- Prvu utakmicu smo odigrali na gostovanju 1:1. Došao je drugi duel, oni su imali problem pošto je Gulit bio povređen i nije igrao. Videli smo svoje šanse, desilo se to da smo baš tu utakmicu po magli, od sva tri meča odigrali najbolje. Ušli smo dobro taktički, dali smo gol, imali smo igrača više u polju, sve je bilo na našoj strani i odjednom je pala takva magla da nismo mogli da se vidimo međusobno. Zbunjeno smo čekali da to prođe, ali na našu žalost utakmica je odložena za naredni dan. Normalno je da su oni u drugu utakmicu ušli rasterećeno, a mi smo bili iscrpljeni. Psihološki su bili u boljoj poziciji.

Đurović smatra da je Zvezda u meču koji je odigrala pre samo nekoliko dana protiv Rosonera mogla i do pobede da je bila na istom nivou ceo meč kao u posednjih dvadesetak minuta utakmice.

- Mislim da je ekipa malo bojažljivo ušla u meč. Prvih 20 minuta, izgledalo je kao da su precenili Milan. Oni jesu veliko ime i dobra ekipa, ali nemaju tih vrhunskih igrača koji bi mogli da prave probleme Zvezdi ili bilo kom timu. Pratio sam Milan zbog Crvene zvezde prethodnih par utakmica i video da imaju problema sa zadnjom linijom, a vidljiv je i pad forme na osnovu rezultata koje su zabeležili u Seriji A. Imaju i oni povređenih igrača i smatram da smo malo hrabrije odigrali na početku kao poslednjih 10-15 minuta možda bismo izvukli povoljniji rezultat. Neodustajanjem i borbom do samog kraja sa igračem manje pokazali smo nešto što krasi srpski fudbal i napravili rezultat kakav smo napravili. Možda baš gol Pavkova donese to da se plasiramo u narednu fazu.

Osvrnuo se Žarko i na revanš između Crvene zvezde i Milana.

- Juče je Milan odigrao utakmicu protiv Intera i izgubio, a time je možda ostao i bez Skudeta. Po nas bi bilo bolje da su dobili taj meč ili odigrali nerešeno. Verovatno će se okrenuti više ka Ligi Evrope sad, izaćiće u punom sastavu, ali mi imamo aktivan rezultat. Ne treba se plašiti, treba igrati do kraja, zato je fudbal i zanimljiv. Treba ući u utakmicu kao što smo odigrali poslednjih 15 minuta i da pokušamo da damo gol. Crvenoj zvezdi ne odgovara ni 0:0 ni 1:1. Bićemo oslabljeni zbog činjnenice da Milunović i Rodić neće igrati, a izostanak Milunovića će se najviše osetiti u skok igri i ukoliko na terenu bude Ibrahimović. Treba da izađemo hrabro i da pokušamo da ih nadigramo.

Nije Đurović propustio da pohvali rad uprave.

- Dugo godina smo imali probleme oko dovođenja igrača, oko stvaranja tima. U zadnjih četiri-pet godina od dolaska Terzića, Mrkele, Milojevića, počela je da se pravi Zvezdina igra, stvar koja je vrlo bitna. Napravljena je fizionomija, Zvezda dominira i osvaja titule u poslednjih par godina.

PROČITAJTE JOŠ: