Nikola Đurđić
profimedia.rs
Nikola Đurđić

profimedia.rs

Nikola Đurđić, Foto: profimedia.rs

Ipak će da se okreće, da se kotrlja fudbalska lopta! U Kini, naravno. Tamo je proglašen kraj epidemije.

Nikola Đuričić (33), jedan od Srba koji igraju u najmnogoljudnijoj zemlji, spreman je da ponovo ušnira kopačke i istrči na teren, da obuče dres svog kluba Čengdua.

- Kina je sada bezbedna. Upravo je saopšteno da je zaustavljeno širenje koronavirusa - s ushićenjem za „Alo!“ priča doskorašnji fudbaler Hamarbija.

Tošić u Dubaiju

Dišete li punim plućima?

- Život se potpuno stabilizovao, sve normalno radi. U kampu nismo imali kontakte sa drugim ljudima, a odigravanje utakmica dođe kao pravi lek posle karantina. Razgovarao sam sa Duškom Tošićem koji je u Dubaiju. Njegov Gvangdžo R&F na vreme se tamo premestio.

Prošli ste kroz pakao?

- U vazduhu se osećala nervoza, ali nisam mogao ni da pomislim da će to postati svetski problem. Možda tek kada su nam naredili da se vratimo sa Tajlanda, gde smo bili na pripremama. U Kini je od početka pandemije umrlo 3.300 ljudi, uz bezbroj zaraženih, ali su bili disciplinovani i uporni, inače bi posledice bile nesagledive. Moj grad Čengdu prilično je udaljen od Vuhana i nije bilo većih problema. Zbog toga smo konstantno trenirali.

Gde se sada nalazite?

- Na pripremama u južnom delu zemlje. U Kunmingu smo već odigrali prvu prijateljsku utakmicu. Očekuje se da početkom maja krenu takmičenja. Od poznatih fudbalera zaražen je samo Felaini. Međutim, sada se strahuje od drugog talasa koronavirusa. Mogu da ga donesu Kinezi koji su se vratili u zemlju - zaključuje Đuričić.