Dule Savić
Alo.rs/youtube

- To je najznačajniji i najlepši sportski događaj u karijeri svakog fudbalera Crvene zvezde i Partizana. To je utakmica o kojoj maštamo kad smo bili klinci i meč zbog koga se osećamo ponosnim i srećnim kada smo učesnici u neverovatnom ambijentu kakav je nekada bio, posebno na tlu Zvezdinog stadiona, nekadašnje Marakane. To su bile utakmice prepunih tribina, sjajne stmosfere, prelepog ambijenta, i moram da kažem da smo bili puno uspešniji i da smo se više radovali, ali to je važilo i za stadion JNA. Ja sam kao klinac, dok se gradio Zvezdin stadion, bio na stadionu JNA i maštao o tome da igram veliku utakmicu, veliki derbi, i da pobedim, što se i ostvarilo više puta. Na tom stadionu sam i debitovao za reprezentaciju Jugoslavije, dao prvi gol i iako se mnogi Zvezdaši neće složiti sa mnom, ja volim taj stadion jer je bio vrlo uspešan za mene. Svakako onaj stadion koji je iznad svih je popularna Marakana. On je deo mog bića i moja druga kuća. 

Dule Savić

Alo.rs/youtube

Dule Savić, Foto: Alo.rs/youtube

Da li ste postigli najlepši pogodak na stadionu Marakane ili u Humskoj 1?

- Svakako da, među najlepšim spadaju golovi na Marakani. Na stadionu JNA su bili važni golovi, ali na Marakani sam postigao najlepše i najznačajnije pogotke. Posle onoga u Londonu, na Hajberiju. 

Ljudi iz celog sveta su čuli za derbi u Srbiji, koji je po vama bio u najvrelijoj atmosferi?

- Bilo je puno velikih derbija, mnoge generacije su odigrale jako važne i značajne utakmice, sećam se prenosa 7. marta 1965. godine, Zvezda je pobedila na stadionu JNA, na prepunom stadionu, tada je bila najveća poseta, pukla je ograda na istočnoj tribini, i na severnoj, tako da je publika ušla na atletsku stazu. Zvezda je pobedila 2:1 golovima Bore Kostića i Prljinčevića. Kasnije, 1976. godine, na serbiju je unesena najveća zastava Zvezde, preko 100m,  Zvezda je tada pobedila sa 1:0, golom Zorana Filipovića.  

Šta je još slavni Dule Savić komentarisao o prethodnim derbijima i šta prognozira za današnji, 163. večiti derbi, pogledajte na našem youtube kanalu.