FK Željezničar igrači
Fejsbuk stranica Fk Željezničar
FK Željezničar igrači

Fejsbuk stranica Fk Željezničar

FK Željezničar igrači, Foto: Fejsbuk stranica Fk Željezničar

Fudbaleri Željezničara ušli su u Bosnu i Hercegovinu u četvrtak uveče tek posle velike drame na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Posle razgovora sa federalnim inspektorom doneta je zajednička odluka da ekspedicija bude u izolaciji do ponedeljka kad slede nova testiranja svih putnika koji su bili u avionu za Haifu, gde Željezničar u Izraelu nije odigrao utakmicu jer je imao pet novih zaraženih članova.

Ekspedicija Plavih je sinoć čarter letom stigla iz Izraela, a po dolasku u Sarajevo zadržana je na pisti. Podsetimo, odmah po sletanju aviona iz Haife na Sarajevski aerodrom, pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su svim putnicima koji su bili u letelici uručili rešenje o 14-dnevnoj izolaciji.

Da li podržavate stroge mere u borbi protiv korone?

 

U ekspediciji Plavih su se tome usprotivili, s obzirom na to da se nalaze ljudi koji su testirani dva puta u toku poslednja četiri dana i svi su imali negativne nalaze, osim pet zaraženih koji su se po drugi put testiralio i Izraelu. Kako se saznalo, tek pošto su potpisali odluku o izolaciji dozvoljen im je ulazak u našu zemlju.

Stav Granične policije BIH je bio kategoričan - rešenje o samoizolaciji pa nova testiranja.

Utakmica prvog pretkola Makabija iz Haife i Željezničara odložena je do daljnjeg, a najrealnije je očekivati da klub iz Sarajeva bude eliminisan, poput Slovana iz Bratislave, Drite i Prištine.

PROČITAJTE JOŠ: