Milojko Pantić
Aleksandar Dimitrijević
Milojko Pantić

Aleksandar Dimitrijević

Milojko Pantić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije, Nemanja Matić je odbio da nosi cvet maka na svom dresu tokom "nedelje sećanja", rekavši da ga to podseća na NATO bombardovanje Srbije 1999. godine.

Cvet maka obeležava sećanje na vojnike stradale u Prvom svetskom ratu, s time što su Britanci ove godine proširili malo to značenje i na sve poginule njihove vojnike, pa i na one koji su stradali u NATO akcijama.

Legendarni komentator Milojko Pantić je u svom video prilogu objasnio Matiću šta znači cvet maka i da nema veze sa NATO bombardovanjem Srbije.

GOLA! Ovo je ubedljivo NAJVRELIJE izdanje treće teniserke sveta IKADA! Prvo je pozirala OTPOZADI u tangama, a onda je usledio ŠOK! (VIDEO + FOTO)

Podsetio je Pantić i na velikog poetu Izeta Sarajlića koji je napisao pesmu "Večeras ćemo za njih voljeti" posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine.

Pantić je takođe poručuio Matiću i da su njegovi sunarodnici zemljaci četiri godine držali pod opsadom, bombardovali i granatirali građane Sarajeva.

- Dragi naš dobri dečače Nemanja, moraš da znaš da cvet maka nema veze sa NATO paktom, a tvoji i naši sunarodnici su čitave četiri godine bombardovali i granatirali stanovnike grada Sarajeva. U tom Sarajevu živeo je veliki poeta Izet Sarajlić koji je napisao pesmu "Večeras ćemo za njih voleti" posvećenu crvenim makovima iz vojničkih stradanja 1918. godine i tako dao veliki doprinos balkanskoj kulturi sećanja na ovaj događaj. Pokazao je time kako treba poštovati sve, a ne samo svoje žrtve. Dragi naš dobri Nemanja Matiću.

Komentari (6)

Sone

15.11.2018 20:59

Sram te bilo Milojko.

Milja

15.11.2018 22:03

I Maticev narod su muslimani granatirali. Milojko je vetovatno bio pijan!!

Milja

15.11.2018 22:04

I Maticev narod su muslimani granatirali. Milojko je vetovatno bio pijan!!

Pikap

16.11.2018 02:18

Ovo nema blage veze ...milojko opet cuga!!!

Васке

16.11.2018 08:29

Милојко Пантић- издајник!

sumadija

16.11.2018 09:33

Dragi moji, niko normalan ne moze da zaboravi stradanja Srba u bilo kom ratu, izivljavanja, mučenja, iseljavanja, zatiranja čitavih porodica, ali isto tako ne zelim da moj narod, moji Srbi to rade drugim narodima, šta bi vi sada ovde napisali da je neko četiri godine drzao Beograd pod opsadom, vi iz njega izašli zivi i kako će istorija to zapamtiti i pisati!?