Đorđe Kamber
EPA/Zsolt Szigetvary
Đorđe Kamber

EPA/Zsolt Szigetvary

Đorđe Kamber, Foto: EPA/Zsolt Szigetvary

On je u finalu mađarskog kupa dokazao je da nije za staro gvožđe. Sa dva gola doneo je Honvedu osmi trofej u kupu u bogatoj istoriji tog kluba. Savladan je Mezekevešd sa 2:1 na „Puškaš areni“, i to pred više od 10.000 gledalaca!

- Konačno je u Evropi odigrana utakmica sa vatrenom podrškom sa tribina. „Puškaš arena“ ima kapacitet od 65.000 gledalaca, ali je zbog epidemioloških mera popunjena tek svaka četvrta stolica. Najjeftinije ulaznice prodavane su za 4,5, a najskuplje, VIP, za čak 180 evra -ekskluzivno za „Alo!“ kaže Kamber.

Da li je postojala neka vrsta panike pred tako veliki skup?

- Nije, pošto se situacija u Mađarskoj, u kojoj sam od 2008, stabilizovala. Poštovane su brojne mere zaštite. Najpre je bila zamisao da se prodaju ulaznice samo za donji sektor stadiona, ali su rasprodate u rekordnom roku, pa su organizatori odlučili da uključe i dodatne sektore.

FK Honved

EPA/Zsolt Szigetvary

FK Honved, Foto: EPA/Zsolt Szigetvary

Kakvi su utisci posle uzbudljivog, dinamičnog finala sa srećnim ishodom?

- Sreća prati hrabre, a kod prvog gola lopta je posle mog šuta udarila u protivničkog fudbalera Nesterova i završila u mreži. Da ne bude samo splet okolnosti, potrudio sam se u 56. minutu, kada sam ponovo doneo prednost, ispostavilo se u i pobedu. Pomno sam pratio akciju i odbijenu loptu glavom smestio u mrežu.

Kako i gde je proslavljen trofej?

- Odmah smo obukli već pripremljene majice sa natpisom o istorijskom uspehu. Pobedili smo ih na iskustvo. Nismo slavili tokom noći jer imamo dosta obaveza. Sačekaćemo kraj sezone i još fleksibilnije mere, pa tek onda dati sebi oduška.

Kako je kada ste član jednog od najpoznatijih klubova u ovom delu Evrope?

- Honved je među najvećim klubovima srednje Evrope. Ima 14 titula, a poslednju sam i ja osvojio 2017. Svi znaju legende koje su igrale za ovaj klub - Puškaša, Kočiša, Božika, Cibora, Grošiča...

Šta će se dešavati do kraja sezone u Mađarskoj?

- Neverovatan ritam! Ponovo igramo u subotu, ali meč protiv Ujpešta preskočiću zbog suspenzije, pa utorak, petak… Biće još mnogo uzbuđenja - zaključio je raspoloženi Kamber.

Započeo trenersku karijeru

Vidite li sebe i dalje u svetu fudbala?

- Možda ću početi da radim kao trener u Honvedovoj akademiji, ali imam ugovor na još godinu dana. Savladao sam jezik, imam dvojno državljantsvo, a Budimpešta je svetska metropola prijatna za život i porodici je sve potaman. Blizu je Srbije i BiH, gde imam najviše prijatelja - objasnio je Kamber.

 

Tagovi