Svetozar Mijailović
FK Crvena zvezda
Svetozar Mijailović

FK Crvena zvezda

Svetozar Mijailović, Foto: FK Crvena zvezda

Udruženja navijača „Crvene zvezda“ iz Brčkog organizovalo je donatorsko veče u svom gradu za pomoć u obnovi manastira Svetih arhangela kod Prizrena i tom prilikom skupljeno je 3.000 eura od dobrovoljnih priloga.

Crveno-belu delegaciju koju su činili predsednik kluba - Sveztozar Mijailović, potpredsednik Crvene zvezde - Jovan Kule Aćimović i član upravnog odbora- Miljko Ristić, dočekao je protojerej-stavrofor Predrag Ćirković - otac Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom koja je izgrađena 1970. godine, a osveštana četiri godine kasnije.

Otac ih je ugostio u Domu kulture koji je nalazi u sklopu dvorišta same Crkve. Na manifestaciji, koja je trajala nešto manje od dva časa, gosti su mogli da prisustvuju bogatom kulturnom programu. Prisutnima se obratio Svetozar Mijailović, predsednik kluba FK Crvena zvezde.

- Crvena zvezda je klub koji prihvata svakog i poštuje svačiju veru, ali isto tako očekujemo da se poštuje i naša vera. Nadam se da će primer naših navijača iz Brčkog slediti i druga udruženja i pomoći očuvanju svetinja na Kosovu i Metohiji - istakao je Mijailović.

Pero Rikanović, sekretar brčanskog Udruženja navijača "Crvene zvezde" koje je organizovalo donatorsko veče, istakao je da su se odlučili da pomognu ovom manastiru jer je iguman arhimandrit Mihajlo Tošić poreklom iz Brčkog.

Crvena zvezda će i dalje nastavljati da učestvuje u humanitarnim akcijama ovog tipa.