Navijači Napolija
Printskrin Twitter
Navijači Napolija

Printskrin Twitter

Navijači Napolija, Foto: Printskrin Twitter

Javnost u gradu koji bukvalno kontroliše jedna od najozloglašenijih mafijaških organizacija (Kamora – Camorra) nisu zaboravili tamnu prošlost Beograda iz 90-ih godina, a setili su se čak i Željka Ražnatovića Arkana.

Pročitajte još:

 

Međutim, da nemaju razloga za brigu poručio im je ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić, koji je u nedelju boravio upravo u Napulju.

"Arkan i njegova vojska su gotova priča. Ko dođe u Beograd videće samo znake ljubavi, jer Crvenu zvezdu podržava 3.000.000 stanovnika Srbije. Ubeđen sam da će sve proći u najboljem redu i da će navijači poslati sjajnu poruku Evropi i krovnoj evropskoj fudbalskoj organizaciji (UEFA)", poručio je Napolitancima Udovičić.

Napoli prvi gostuje u Beogradu na Zvezdinom debiju u grupnoj fazi Lige šampiona, pored Liverpula i Pari Sen Žermena, a sve karte su već rasprodate za tribine "Rajka Mitića".

"Neće biti javnog nereda. Navijači sva tri kluba mogu mirno da dođu u Beograd. Interesovanje je toliko da nam je potreban stadion od 200.000 mesta za svaku utakmicu. Navijači Crvene zvezde stavljaju sport iznad svega. Bilo je problema sa malom grupom navijača, ali više zbog transparenata nego zbog nasilja. Sa tim problemima se susreću i Italijani, Englezi, Holanđani...", dodao je ministar u intervjuu za "Il Napoli online".

Udovičić je tokom vaterpolo karijere živeo u Napulju gde je igrao za lokalni Posilopo, a to vreme pamti po lepim trenucima.