Ivan Klasnić u bolnici
Printscreen: Facebook
Ivan Klasnić u bolnici

Printscreen: Facebook

Ivan Klasnić u bolnici, Foto: Printscreen: Facebook

Bivši napadač prošle godine obavio treću transplantaciju bubrega, a njegova budućnost još uvek je u neizvesnosti.

Pročitajte još:

"Koliko će izdržati ovaj bubreg, samo nebo zna. Niko mi iz porodice više ne može pomoći," prenosi Klasnićeve reči nemački Welt.

Prvostepenu presudu Klasnić je dobio. U martu prošle godine, sud je odredio da tadašnji doktor Gec Dimanski i pripravnik Manju Guha moraju platiti 100 hiljada evra odštete, a odgovorni su za svu "materijalnu i nematerijalnu" štetu.

Prvog dana žalbenog procesa, Klasnić je izneo svoj dnevni unos lekova, kao i teškoće kod nalaženja prikladnog donora. Advokati optuženih istakli su da mu je Klasnić bio blizak "ne samo kao doktoru, već i kao ljudskom biću". Doktor je odbio preuzeti odgovornost za njegovu bolest.

"Pripravnici mi nisu dali nikakve naznake o nečemu sumnjivom," rekao je doktor na navode o rezultatima nalaza iz 2002. i 2003, koji su upućivali na probleme s bubregom.

"Igrači su obično zdravi. Ne očekuješ ni od koga da bude bolestan", prenosi Goal.com

Prvi bubreg koji je Klasnić dobio bio je majčin, ali telo ga je odbacilo nakon nekoliko dana. Očev bubreg trajao je deset godina, do 2017, kada je primio bubreg od donora koji mu nije u krvnom srodstvu.