Mladen Krstajić
EPA/Boris Pejović
Mladen Krstajić

EPA/Boris Pejović

Mladen Krstajić, Foto: EPA/Boris Pejović

On je u sredu uveče dobio poziv da se priključi nacionalnom timu uoči susreta prvog kola kvalifikacija protiv Portugala u Lisabonu (25. mart), ali nije želeo da ga prihvati.

PROČITAJTE JOŠ:

To u razgovoru za „Alo!“ potvrđuje nekadašnji član Partizana, koji je sa aktuelnim selektorom Srbije kratko vreme bio saigrač u Humskoj u leto 2009. godine.

- Istina je, dobio sam poziv da se priključim reprezentaciji uoči meča protiv Portugala. Prvo su me zvali u sredu uveče, odmah posle remija s Nemačkom, a potom i juče ujutru. I to me nije zvao selektor Mladen Krstajić, već, kao po običaju, neko iz Fudbalskog saveza Srbije. Međutim, nisam želeo da se odazovem i odbio sam poziv - kaže Obradović.

Ivan Obradović

Profimedia

Ivan Obradović, Foto: Profimedia

O razlozima zbog kojih ne želi da nastupa za Srbiju, levi bek Anderlehta ne želi da govori, ali je po svemu sudeći nezadovoljan što je otpao s spiska putnika na Svetsko prvenstvo u Rusiji prošle godine.

- Imam neke svoje razloge o kojima ne želim da pričam, ali postoje određene stvari preko kojih ne mogu da pređem. Jednostavno, ne želim da nastupam za reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor. To je moja konačna odluka - kaže Obradović.

PREPORUČUJEMO I OVO:

Otkazali Kolarov i Kostić, pozvani Mladenović i Gajić

Stav da ne žele da sarađuju s Mladenom Krstajićem jasno su istakli Luka Milivojević i Matija Nastasić, a očigledno je da nisu usamljeni. Za mnoge je čudno da je Nemanja Matić otkazao zbog povrede, iako je samo nekoliko dana ranije nastupao za Mančester junajted, a zbog istih problema u Nemačku i Portugal nisu otputovali Aleksandar Kolarov i Filip Kostić, iako se očekivalo da se njih dvojica ekipi priključe u Lisabonu. Umesto njih, u nacionalni tim su pozvani Filip Mladenović i Milan Gajić, bekovi poljske Lehije i Crvene zvezde.

Činjenice

- Obradović je debitovao za reprezentaciju 6. septembra 2008. godine protiv Farskih Ostrva
- Do sada je odigrao 27 utakmica za reprezentaciju
- Postigao je jedan gol za reprezentaciju, i to u pobedi u gostima nad Austrijom od 3:1
- Bio je član reprezentacije koja je igrala na Svetskom prvenstvu 2010. godine
- Poslednji meč za Srbiju odigrao je 23. marta prošle godine, kada je „orlove“ pobedio Maroko (2:1)