Vladimir Stojković
Profimedia
Vladimir Stojković

Profimedia

Vladimir Stojković veruje da ćemo otići na Mondijal, Foto: Profimedia

Srećom, Remzijevo prokletstvo ovog puta nije odnelo nijedan život, a koliko je taj pogodak uzdrmao „orlove” na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, za “Alo!” priča golman Vladimir Stojković, čovek koji je u 35. minutu utakmice na „Marakani” sa razdaljine od 11 metara gledao u oči „gospodaru smrti“.

- Remzi nam nije otkinuo glavu! Bod je dobar i veliki, s obzirom na to da smo gubili. Remzijevo prokletstvo je fama u koju niko ne veruje, pa ni ja. Čista je glupost označavati svaki njegov gol kao razlog odlaska neke poznate osobe na drugi svet. Iskreno, nijednog trenutka nisam razmišljao o tome, ni pre utakmice, ni tokom izvođenja penala. Ni on, ni bilo ko drugi ne može da zaustavi Srbiju na putu na Mondijalu. Nisam sujeveran, ali verujem u naš trud i rad - kaže za naš list Stojković.

Kao da ne možete da oprostite sebi ono bespotrebno istrčavanje van šesnaesterca i faul koji je prethodio penalu?

- Što se moje reakcije pre penala tiče, u jednom momentu sam hteo da udarim loptu glavom, a onda sam video da imam veliku prednost i da nema potrebe da je šaljem u aut. Hteo sam da je pustim, misleći da će brže izaći izvan terena. Desilo se da je lopta malo zastala, da nije dobila „žabicu” koju sam očekivao. Krenuo sam da se gradim, nisam uspeo. Krivo mi je što sam promenio odluku, a to golman mojih godina i mog iskustva nikako ne treba da radi. Šta ćemo, idemo dalje.

Da li vas je ta greška poremetila i u pokušaju da odbranite penal?

- Isto bih reagovao i da je na drugi način došlo do penala. Pripremao sam se baš za svoju desnu stranu ukoliko Remzi bude izvođač.

Vladimir Stojković

Tanjug

Vladimir Stojković, Foto: Tanjug

Je li vas iznenadila njegova „panenka”?

- Iskreno, nisam očekivao, s obzirom na to da bi njima pobeda mnogo značila kako bi ostali u trci za drugo mesto na putu ka Mondijalu. Razumeo bih taj njegov potez da su ispali ili da su ubedljivo prvi u grupi, ali u ovakvoj situaciji zaista nisam očekivao “panenku”. Mogao je da promaši, da njegovu reprezentaciju skupo košta takav pokušaj. Razmišljam, možda je u pitanju bio njegov neki rivalitet sa Bejlom, da pokaže da Vels nije samo zvezda Reala. Ali eto, nije ga promašio. Pred meč sam gledao Remzijevo izvođenje penala, ali je svaki put „šarao”, nijedan penal nije šutnuo rezantno. Uvek je nešto izmišljao i onda nisam imao priliku da vidim šta mu je jače oružje i da ga onda navlačim na tu stranu.

Optimista ste u nastavku kvalifikacija?

- Naravno, mi smo i dalje prvi. Dobar je ovo rezultat za nas. I da smo izgubili, ne bi bilo katastrofalno. Uslovno rečeno, sada nas očekuju dve lakše utakmice kod kuće, a mogu i smem da obećam pobedu nad Irskom na njihovom terenu. Ne možemo baš svaki put da pobedimo. Tako se namesti, to je fudbal - jedna velika kocka. Ubeđen sam da ćemo otići na Mondijal. Ne možemo baš tako lako da se plasiramo, ne može da prođe sve glatko i da nam bude potaman, ali idemo u Rusiju. Samo, moramo dobro da se iscedimo - odlučno će Vladimir Stojković.

Komentari (3)

toma

13.06.2017 07:36

Tebi svakako jeste. Razbio te je ko beba zvecku sa laganim udarcem i slanjem u suprotan ugao. Ako iko treba da cuti i pokrije se po usima onda si to ti.

zorans

13.06.2017 08:16

koliko gluposti u jednom istrcavanju ? E moj golmane!

Ja

13.06.2017 09:06

Ne mogu ni da procitam tekst, pretpostavljam sta pise. Ne pratim nesto nas fudbal, ali, da li je moguce da mi nemamo boljeg golmana od ovog? Poslednji dobar golman r. Srbije je bio pre I. Kralja, doduse od tada je i pocelo zlo u srp.fudbalu..inace golmane sedi 1.