Po svaku cenu želi na klupu: Siniša Mihajlović
Profimedia
I saigrači i rivali: Mihajlović i Nedved

Profimedia

I saigrači i rivali: Mihajlović i Nedved, Foto: Profimedia

Dobro došao, Siniša. Italijanski dnevnik „Tutosport“ ovim naslovom (Benvenuto Sinisa) dočekuje srpskog trenera pred prvenstvenu utakmicu Juventus-Bolonja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ugledni list je na jučerašnjoj prvoj strani u prvi plan stavio dolazak Siniše Mihajlovića u Torino, gde ga čekaju, kako se navodi, veliki prijatelj Sari i „mali brat“ Nedved, trener i direktor „stare dame“. Kako piše „Tutosport“, tradicionalno odlično obavešten o dešavanjima u Juveu, Miha neće samo doći u Torino na subotnji susret Serije A (20.45) već će sve vreme biti s ekipom. Doduše, neće putovati klupskim autobusom, već automobilom. U Torinu će odsesti u hotelu sa crveno-plavima i obaviće sve što je uobičajeno na dan uoči i na dan utakmice, uključujući i tehnički sastanak. Na stadionu će imati sobu izolovanu od tima, a prisustvo na klupi zavisiće od vremenskih prilika. Naime, ako bude padala kiša, neće smeti da bude pored terena.

Kako je Srbinu izmakla „stara dama“

Prvo gostovanje Mihajlovića na stadionu Juventusa od napuštanja klupe Torina u januaru 2018. „Tutosport“ je iskoristio i da podseti na neostvaren dogovor „stare dame“ i Srbina pre pet godina.

„Razgovarao sam sa Marotom i Nedvedom, sve je bilo utanačeno, međutim, Konte je odlučio da ostane. Dva meseca kasnije je podneo ostavku, ja sam bio u Sampdoriji, a Alegri je došao u Torino“, izjavio je svojevremeno srpski trener, koga, navodi torinski list, sudbina sada dovodi u isti grad.

Pred dolazak Mihajlovića, torinski list podseća i na njegovo prijateljstvo s Pavelom Nedvedom, započeto tokom igračkih dana u Laciju.

„Mladi Pavel se tada vezao za Sinišu. Pavel je bio dečak blistavog talenta, a Siniša čovek zastrašujućeg iskustva. Sudbine su im se ukrstile u Rimu 1998, a 21 godinu kasnije prijateljstvo je i dalje snažno. Nedved i Mihajlović su bili zvezde Lacija koji je 2000. osvojio Skudeto. Igrali su zajedno tri sezone, a onda je Nedved otišao u Juventus, donoseći prijateljstvo sa Sinišom. To prijateljstvo je nestajalo svaki put kada su se ukrštali na terenu. Grubi startovi i sukobi nisu izostajali. Međutim, i po završetku njihovih karijera, prijatelji su kao nekad“, piše „Tutosport“.

Dolasku trenera Bolonje koji se bori s leukemijom raduje se i Maurisio Sari. Njegovo prijateljstvo sa Mihom datira od 2015, kada je Srbin zamolio iskusnijeg Italijana da prati njegove treninge u Empoliju.

Siniša u Torinu. Za sve je dobrodošao.

BONUS VIDEO

Prazan stadion u Viljnusu