fudbalerke
FSS
fudbalerke

FSS

fudbalerke, Foto: FSS

Izabranice selektora Predraga Grozdanovića igrale su 1:1 (1:0) protiv Ukrajine u meču koji je imao takmičarskih primesa, dosta uzbuđenja, lepih akcija i na kraju dva gola. Srbija je u većem delu meča dominirala, imala veći posed lopte, bolje prilike, ali posle svega utisak je da sa nerešenim ishodom svi mogu biti zadovoljni.

STRELCI: 1:0 Ovdiščuk 44, 1:1 Poljak 72.

Stadion u Alanji.

UKRAJINA: Samson, Kravec, Podolska, Petrik, Filenko, Kalina (od 46. Pansulaja), Andruščak (od 46. Kjatjeva), Bojčenko (od 28. Andrukov), Ovdiščuk (od 82. Malakova), Kozlova (od 68. Kravčuk), Ananaščenko (od 82. Hirin).

SRBIJA: Kostić, Frajtović, Damjanović, Janković (od 52. Lazarević), Mijatović (od 84. Matić), Blagojević, Matejić, Čanković, Miladinović, Poljak, Filipović.

Selektor Predrag Grozdanović ne krije da je zadovoljan igrom naših devojaka. 

- Jako mi je drago da su devojke ispunile sve ono što smo tražili od njih u ovom meču. Odigrale su fantastičnu utakmicu, dominirale tokom većeg dela meča i potrvdile kvalitet koji imaju. Pokazale su ponovo da mogu da igraju protin najboljih selekcija i sve ono što zajedno radimo polako već daje željene rezultate. Srbija u ovom trenutku može da izađe na megdan i mnogo bolje rangiranim reprezentacijama. Verujem da ćemo formu dizati i biti na još većem nivou kako bi spremno dočekali naredne kvalifikacije. Ovaj tim iz dana u dan sazreva, žao mi je što nemamo više vremena koje bi proveli zajedno u radu, ali trudimo se da na najbolji način uigramo i primenimo sve taktičke zamisli. Čestitao bih još jednom devojkama na onome što su danas prikazale, igrački smo nadigrali Ukrajinu a doći će i rezultati koje želimo – jasan je selektor Predrag Grozdanović.

Naredni meč u Turskoj naše devojke igraju protiv Rusije, 23. februara. 

Tagovi