S njim bez poraza:  Bandalovski
Marko Metlaš
S njim bez poraza:  Bandalovski
S njim bez poraza: Bandalovski, Foto: Marko Metlaš

 

I dok “parni valjak” melje rivale u Ligi Evrope, gde je nadomak plasmana u nokaut fazu, u prvenstvu je tek četvrti, sa 21 bodom zaostatka za Crvenom zvezdom, ali bugarski defanzivac u intervjuu za “Alo!” poručuje da ništa nije gotovo i da šampion može da sačuva titulu u vitrinama Humske.


- Mi smo Partizan i samo pobede nas zanimaju do kraja. Bodovi u plej-ofu će se prepoloviti, a svaka prednost je dostižna, pa tako i ova koju trenutno ima Zvezda. Polako, okliznuće se, dok smo mi ušli u seriju i ne planiramo da se zaustavimo. Sve je u našim rukama, uz malo sreće, dupla kruna je dostižna - ispalio je na keca Bandalovski.


- Odakle vam toliki optimizam?
- Imali smo dosta problema s povredama, vratili su se Andrija Živković, Brašanac i još neki igrači, došao je novi trener, počeli smo da pobeđujemo. Puni smo pozitivne energije. Imamo najbolje igrače, najjači smo tim u zemlji i zbog svega toga verujem da možemo da osvojimo prvenstvo i Kup i domognemo se duple krune.


- Zaboravljate da do kraja imate još dva okršaja sa Zvezdom, koja deluje baš moćno i deli lekcije rivalima kao od šale?
- Ponavljam, želimo da dobijemo sve utakmice do kraja sezone. Uvek idemo na pobedu, tako će biti i u dva pomenuta večita derbija sa Zvezdom. Samo tako možemo da budemo prvaci, ako dobijemo oba puta.


- Vezali ste tri trijumfa u svim takmičenjima posle dosta vremena. Da li je to uticalo da poraste poljuljano samopouzdanje?
- Kako da ne. Igramo mnogo bolje u poslednje vreme. Primili smo samo gol na poslednja tri meča, a ranije smo na svakom meču lako primali golove i prosipali bodove zbog gluposti. To je sada iza nas.

Drugari:  Bandalovski  i Božinov
Drugari: Bandalovski i Božinov, Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Znači, konačno je prestala da duva promaja pozadi?
- Iskreno se nadam da je tako.


- Koliko vam teško pada što ste sa pozicije desnog beka prekomandovani na mesto štopera zbog povreda Balažica i Fabricija?
- Mogu da igram pozadi na svim pozicijama. Najviše volim da igram po desnoj strani, ali dokazao sam da se dobro snalazim i kao štoper. Ništa mi nije teško, samo želim da moj tim niže pobede. Tada sam najsrećniji - zaključio je Bandalovski.

 

Ilić je svetska klasa!

Bandalovski je imao samo reči hvale za kapitena Sašu Ilića, koji uprkos tome što ima 37 godina i dalje drži časove fudbala, dokazujući da je surovi profesionalac u svakom pogledu. - Šta reći za legendu kakva je Saša Ilić?! Igrao sam sa mnogo dobrih fudbalera, ali on je najbolji. Majstor je sa loptom, pravi razliku na terenu i trči kao klinac od 20 godina. Ostvario je veliku karijeru, a smem da tvrdim da je mogao da igra za neki od najvećih svetskih klubova - kaže on.

 

Dobićemo Augzburg!

Na pitanje šta očekuje od poslednjeg kola Lige Evrope sa Augzburgom u Humskoj, gde crno-beli smeju čak i da izgube rezultatom 2:0, a da prođu dalje, Bandalovski odgovara: - Biće mnogo teško, Nemci su to. Boriće se svim silama da nas pobede, ali i mi imamo naše adute. Nećemo kalkulisati, samo trijumf nas zanima. Želimo što dalje da doguramo u Evropi, to najviše zavisi od toga ko će nam zapasti u nokaut fazi ako prođemo. Ne bi valjalo da izvučemo timove poput Liverpula i Napolija - realan je Bugarin.

Komentari (1)

ćela

01.12.2015 10:09

Čuj ovog paćenika !!!! Oni će u seriji , da pobeđuju ???? Prvo se opasulji i shvati , da ste tu , gde ste, jel ne znate fudbal . Mogli bi da osvojite titulu , samo kada bi se zezali , ili kada bi bodove koji se prepolove Zvezdi , dali jsd fk prošlost !!!!!