Trening fudbalera Crvene zvezde
FK Crvena zvezda
Trening fudbalera Crvene zvezde

FK Crvena zvezda

Trening fudbalera Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Bliži se kraj Zvezdinog pripremnog perioda na Kipru. Svakim danom su crveno-beli prvotimci sve spremniji, brži. Puni želje za dokazivanjem izašli su oko 10 časova na teren gradskog stadiona u Pafosu.

Trening je počeo laganim zagrevanjem i razgibavanjem mišića na centru terena. Zatim su kondicioni treneri na čelu sa Federikom Panonćinijem fudbalere podvrgli vežbama snage i koordinacije. Uz pomoć elastičnih traka, fitnes i fudbalskih lopti Zvezdine snage su pokazale predan rad sve u cilju što bolje pripreme.

Posle toga se prešlo na prenošenje taktičkih zamisli stručnog štaba na teren. Defanzivna i ofanzivna linija radile su istovremeno na poboljšanju kretnje, kao i na brzini i tačnosti dodavanja. Još jednom se video ozbiljan pristup, a trener Dejan Stanković je imao osmeh na licu i aplauzima hvalio svoje momke.

Podeljeni po grupama, nastavili su da igraju fudbal na skraćenom terenu. Ozbiljnim pristupom i takmičarskim duhom fudbaleri ostavili su utisak visoke motivisanosti i ozbiljnosti. Prvotimci su odradili mini utakmice u kojima se igralo na gol više. Pljuštali su golovi sa svih strana. Ekipa sa najboljom gol razlikom je pobedila, a u kojoj su igrali golman Stanković, pomoćni trener Nenad Milijaš, Degenek, Eraković, Gajić, Jovančić, Vukanović, Ben i Pavkov.

U toku današnjeg dana izabranici Dejana Stankovića odradiće još jedan trening oko 18 časova po lokalnom vremenu.