Veljko Birmančević
RAS Foto: Marko Metlas
Veljko Birmančević

foto Vladimir Markovic

Veljko Birmančević, Foto: foto Vladimir Markovic

Sportsku javnost u Srbiji je potresla informacija da bi dete Partizana Veljko Birmančević moglo da pojača Crvenu zvezdu. 

Na "Marakani" uopšte nisu krili želju da dovedu talentovano krilo Čukaričkog, ali kako je Terzić najavio, novih pojačanja neće biti!

Ovaj transfer izgleda da je odložen za leto, a fudbaler "brđana" nikad nije krio za koji klub navija od malena, iako je branio boje gradskog i najljućeg rivala

Čini se da je ta priča ostavljena za leto. Fudbaler “brđana” ne krije da voleo da ode u klub za koji navija od malena iako je nekada branio boje ljutog rivala sa drugog dela Topčiderskog brda.

"Postoji ta priča oko crveno-belih, nije tu sve gotovo. Sada sam u Čukaričkom, ali priznajem da mi je drago zbog interesovanja jer sam od malih nogu zvezdaš. Znali su za to i u Partizanu neki moji treneri, međutim nikada to nisam želeo da potenciram jer ne bi bilo lepo. Bio sam igrač Partizana i poštovao sam klub za koji sam igrao, ipak, sam tamo proveo dosta vremena. Posvećen sam Čukaričkom, ali postoje neka minimalna priča za Zvezdu i sada. Imao sam čak i neke inostrane ponude, međutim, rekao sam menadžeru da ne želim još da idem jer hoću da ostanem još šest meseci ovde. Leto je najbolje za prelazak iz jwdnog u drugi klub. U ovom trenutku bih prešao u Zvezdu i nigde više" – rekao je Birmančević u intervjuu za “Sportski žurnal“.

Veljko Birmančević

RAS Foto: Marko Metlas

Veljko Birmančević, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

Otkrio je kako je kao klinac proslavljao golove:

"Počeo sam da gledam Zvezdu od generacije Baste, Žigića, Pantelića, Vidića, Stanković je već otišao sa Marakane. Naravno da je i on bio među igračima koje sam voleo, ali ga se ne sećam baš iz Zvezde. Imam, međutim, snimak kod kuće kada sam vodio loptu i šutirao, uvek sam govorio: 'Ide Dejan Stanković, Dejan Stanković, gooool' – rekao je mladi krilni napadač Čukaričkog.