Veljko Birmančević
RAS Foto: Marko Metlas
Veljko Birmančević

RAS Foto: Marko Metlas

Veljko Birmančević, Foto: RAS Foto: Marko Metlas

Veljko Birmančević je velika zežlja uprave crveno-belih, a za njegove usluge su spremni da izdvoje oko pola miliona evra, saznaje "mozzartsport"!

Ovaj fudbler ima 21. godinu i ponikao je u Partizanu, ali se afirmisao u klubu na Banovom brdu! U Ljutice Bogdana u ovom fudbaleru vide naslednika Nemanje Radonjića koji je imao sličan razvojni put u karijeri!

Obojica su poniklu u redovima crno-belih, ali nikada nisu krili da su Zvezdaši, o čemu govore i slike Birmančevića sa Marakane!

Nisu ostavili trag u Partizanu, ali su igrama u Čukaričom skrenuli pažnju šampiona Srbije!

Veljko Birmančević

foto Vladimir Markovic

Veljko Birmančević, Foto: foto Vladimir Markovic

Birmančević je debitovao za Partizan kod Ivana Tomića 2016. godine na pripremama na Kipru! Iako su tada u Humskoj polagali velike nade u ovog talenta, čak su ga smatrali naslednikom Andrije Živkovića, Birmančević je poslat na pozajmicu u Teleoptik posle tri odigrane utakmice!

Potom je prosleđen na pozajmici u Rad gde je pokazao potencijal, a prošle godine je došao na brdo, isto kao pozajmljen igrač!

Tu je zablistao pod komandom Aleksandra Veselinovića i postao je jedan od najvažnijih igrača te ekipe! Ove sezone postigao je dva gola i upisao šest asistencija, na 21 utakmici.

Posebno je impresivan podatak da je sa 157 uspešnih driblinga u 17 prvenstvenih utakmica je najuspešniji igrač Superlige u ovoj statističkoj kategoriji.

Kako crveno-beli nisu zadovoljni pokazanim partijama Garsije i Van la Pare, koji su došli da popune tu poziciju, partije Birmančevića su uverile upravu da je baš taj igrač potreban Milojeviću po desnom krilu!

Zvezda je ozbiljno zagrizla za ovog navijača i spremna je da plati 500.000 evra uz procente od dalje prodaje. Uprava Čukaričkog ceni talenta Veljka na 800.000 evra, pa se očekuju da pregovori potraju!