Milovan Rajevac
Dejan Živančević
Milovan Rajevac

Dejan Živančević

Milovan Rajevac, Foto: Dejan Živančević

Nenametljivi Milovan Rajevac (66) u trenerskoj biografiji ima već i četiri selektorske pozicije: Gana, Katar, Alžir i Tajland! Rajevac je kao igrač i trener Crvene zvezde bio učesnik „večitog derbija“ koji se u nedelju (18) igra na stadionu „Rajko Mitić“.

Sigurno pratite zbivanja na domaćoj sceni?

- Svakako, naročito pred najvažniju utakmicu na našim prostorima. Pohvalio bih Dejana Stankovića koji je uplovio u trenerske vode. Ima ogromno iskustvo i bilo je prirodno da ga prenese na generacije koje dolaze. Sviđa mi se što u Crvenoj zvezdi forsira mlade igrače.

Dejan Stanković

Alo/Marko Metlaš

Dejan Stanković, Foto: Alo/Marko Metlaš

Prednost Crvene zvezde od 11 bodova je značajna?

- Zvezda nema psihološki pritisak i sa te strane joj je lakše. Biće to prava provera za mlade igrače jer na derbijima se rađaju asovi i potvrđuje kvalitet. S druge strane, tabela i forma nikada nisu bile presudne već inspirativne. Ali, i Partizan ima svoje adute.

Savo Milošević

FK Partizan

Savo Milošević, Foto: FK Partizan

Konkretno?

- Crno-beli imaju iskusnu, uigranu ekipu koja se odlično predstavila u Evropi. Čuvali su adute, baš kao i Zvezda, u prošlom kolu. Dobro su odigrali poslednje derbije i stekli su samopouzdanje. Posebno bih pohvalio strance u redovima Partizana. Na sve to i ekipu iz Humske predvodi velikan našeg fudbala, pa će trenerski duel biti jedna od glavnih zanimljivosti, možda i od presudnog značaja.

Gradim apartmane na Zlatiboru

U jednom momentu Rajevac je spomenuo da se trenutno bavi građevinom. Zamolili smo ga da nam pojasni o čemu se radi?

- Ortački sa Mariom Đurovskim gradim apartmane na Zlatiboru. Upoznali smo se na Tajlandu, a pošto je završio karijeru vreme je da oplodi zarađen novac. Inače, Mario je i dalje u svetu fudbala. Kod nas je upisao trenersku licencu, a u tajlandskom Muangtongu, gde je legenda, vodi mlađe kategorije.

Trenutno ste bez angažmana, ima li ponuda?

- Sa 1.000 metara nadmorske visine merkam ponude. Zovu me iz Irana i Egipta. Za trenere je najvažnije da rade, ali ne po svaku cenu. CIlj mi je reprezentativni fudbal, ali ne bih odbio ni dobar klub. Trenutno sam u rodnom Zlatiboru, bavim se građevinom. Ali znate kakav je trenerski posao - pun čari, izazova, ali i neizvesnosti. Prva prava ponuda i eto me ponovo u biznisu!