Delije - Jang Bojs
youtube printscreen
Delije - Jang Bojs

youtube printscreen

Delije - Jang Bojs, Foto: youtube printscreen

* Ova dva tima su igrala 2004. godine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

* Golovima Žigića, Zvezda je izvukla remi u gostima

* Bilo je tuče između navijača

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 sat u Bernu, igraju protiv švajcarskog šampiona Jang Bojsa u okviru prve utakmice plej-ofa Lige šampiona.

Pre 15 godina ova dva tima su odigrale dvomeč u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a meč u Bernu je imao burnu uvertiru pred sam početak utakmice, pošto su se navijači ova dva kluba sukobili!

Švajcarski mediji predstavili Zvezdu: "Evropski velikan kojeg su umalo ugasili rat, huligani i korupcija!"

AUTOR: maxbet-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 21.08.2019. 09:41 Napred Zvezdo! Vladan Milojević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas * Ova dva tima su igrala 2004. godine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona * Golovima Žigića, Zvezda je izvukla remi u gostima * Crveno-beli su ubedljivo slavili u revanš meču sa 3:0 Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 sat u Bernu, igraju protiv švajcarskog šampiona Jang Bojsa u okviru prve utakmice plej-ofa Lige šampiona.

Tada je utakmica završena remijem, a najzaslužniji za taj poduhvat je bio Nikola Žigić koji je anulirao prednost domaćeg tima od 2:0. Tom meču su prisustvovali oko 5.000 Zvezdinih navijača koji su došli iz mnogih evropskih gradova, njima su se pridružili i navijači iz Beograda.

Ti navijači su ušli u tramvaj iz centra grada i zaputili se ka stadionu. Iako je u tramvaj ušao i poveći broj domaćih navijača, incidenata nije bilo jer se radilo o dosta mladim navijačima tog kluba.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju protiv Jang Bojsa prvu utakmicu za plasman u Ligu šampiona!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 21.08.2019. 08:58 Utakmica je zakazana za 21 sat na stadionu "Švajcarska". Tomane slavi gol protiv Spartaka u Subotici, Foto: FK Crvena zvezda * Crveno-beli će imati veliku podršku navijača * Veruje se da će Mateo Garsija početi utakmicu * Rival je prošlosezonski učesnik LŠ i prvak Švajcarske Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju u Bernu protiv Jang Bojsa prvu od dve utakmice za plasman u Ligu šampiona.

Nekoliko stotina metara pre stadiona, videlo se da se nešto ispred stadiona dešava. Grupa navijača Jang Bojsa koja je konzumirala alkohol, provocirala je navijače Zvezde i gađali su ih staklenim flašama. To je bio znak da grupa "Delija" napusti tramvaj i potrči da pruži pomoć drugarima u nevolji.

Usledio je višeminutni obračun koji je prekinut intervencijom specijalnih snaga švajcarske policije. Nekoliko Švajcaraca je zadobilo lakše i teže povrede, a nastradale su i stakla tog lokala.

Treba napomenuti da su se dogodili incidenti unutar stadiona, ovoga puta navijači Zvezde su se sukobili između sebe! Više o tome u snimku iznad!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda