Dejan Stanković (Crvena zvezda)
Alo/Marko Metlaš
Dejan Stanković (Crvena zvezda)

Alo/Marko Metlaš

Dejan Stanković (Crvena zvezda), Foto: Alo/Marko Metlaš

- Moraš biti realan, prepoznati koliko je klub stao iza tebe i kada si grešio. Svako želi svoj pečat, ali smo na dobrom putu, po stilu i načinu igre i treninga, spremanja utakmica. Hoću da ostavim trag, ja sam Zvezdino dete, već sam deo nje celog života. Ako neko želi da prepozna, može da vidi. Imam dobar skup momaka, ljude u štabu, klub iza sebe. Navijače moraš da zadovoljiš, od Zvezde se mnogo očekuje. Uvek želim više kao jedan od navijača - rekao je Stanković za "Žurnal".

Nastavio je u istom ritmu.

- Znate onu priču - imaju dve vrste trenera: smenjeni i oni koji će da budu smenjeni. Ne opterećujem se, uživam u svakom danu. Celog sebe moraš da daš kad dođeš na stadion, tako gledam na stvari. Rezultati govore sve.

Koliko je teško u atmosferi priča da je prvenstvo već gotovo?

- Ne želim da mi javnost kreira glavu, za mene nije rešeno. Da ste sa nama u svlačionici, videli biste kako se spremamo za svaki meč. Uvek svašta može da se desi, zato spremamo meč po meč. I svaki nosi težinu i rizik, tremu i strah. Na svaki gledam kao da je finale.

Stanković nije krio tugu ni zbog ispadanja Srbije od Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo.

- Svim srcem sam uz Srbiju. Prvi reprezentativni poziv sam dobio 1997. godine, ali se nisam „skidao”. Svedočio sam baražu sa Mađarskom, osetio šta je važna utakmica i dominantan prolaz. Tresao sam se zbog ispadanja od Škotske. Bilo mi je žao kao čoveku, nekom ko je nosio traku, odrastao uz legende… Po kvalitetu zaslužujemo da budemo na EURO, ali jedan meč je jedan meč. Osetio sam na svojoj koži od Omonije, kako je ispasti, iako smo bili bolji. Verujem da ćemo izaći jači iz svega - zaključio je trener crveno-belih.

Pročitajte još: