Dejan Stanković
Tanjug/Zoran Žestić
Dejan Stanković

Tanjug/Zoran Žestić

Dejan Stanković, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Između Petrovića i Stankovića postoji posebna veza, s obzirom na to da je sadašnji trener debitovao u crveno-belom dresu kada ga je Petrović poslao na teren u meču protiv OFK Beograda, 11. februara 1995. godine.

"Ne mogu da kažem da sam zaslužan za Dekijevu karijeru, jer sam siguran da bi on uspeo i bez mene i uopšte bez bilo kog trenera. On je imao veliki talenat, a ja sam to prepoznao u njemu sa 16 godina i ubacio ga u igru protiv OFK Beograda kad smo vodili 2:1. Sećam se da su tad navijači negodovali što dečak ulazi, a rezultat je bio težak. Razumeo sam ja njih, ali sam imao poverenje u Dekija, da će uneti u sredinu terena ono što je u tom trenutku trebalo i baš njegov prvi kontakt s loptom bila je prečka sa 20 metara, tako da je tom hrabrošću "kupio" navijače. Na kraju smo trijumfovali", rekao je Petrović za klupski sajt.

"Siguran sam da u prvom sledećem meču osvajamo titulu. Biće to Dekijeva prva titula, a želim mu puno uspeha sa Zvezdom. Verujem da je sposoban da i kao trener crveno-belih ostvari rezultate koji će se pamtiti".

Stanković je iskazao veliku zadovoljstvo zbog susreta sa trenerom koji mu je ukazao šansu da debituje u Crvenoj zvezdi.

"Kad neko ima iskustva kao on, to su “koferi” znanja. Pričali smo kako je to voditi svlačionicu u današnje vreme, kako učiniti to da te momci slušaju i na terenu i van njega. Generalno, mogu reći da sam dobio životnu lekciju i priču od “starog vuka” kao što je on. Pozvao sam ga i da dođe u subotu da sedne na klupu pored mene u meču protiv Grafičara, nadam se da će se odazvati i doći, ali on treba da zna, da je ovo njegova kuća i da je uvek dobro došao", istakao je Stanković.