Miloš Degenek
Alo!/Marko Metlaš
Miloš Degenek

EPA

Miloš Degenek u dresu Al Hilala, Foto: EPA

* Miloš Degenek je za Crvenu zvezdu odigrao 20 ligaških duela prethodne sezone

* Standardni je reprezentativac Australije za koju je od 2016. odigrao 25 mečeva

* Pre Zvezde i Al Hilala, Degenek je igrao za nemačke velikane Štutgart i Minhen 1860, kao i za japansku Jokohamu

 

Povratak Miloša Degeneka u Crvenu zvezdu je ponovo aktuelan, a uslovljen je odlaskom Vujadina Savića, saznaje „Alo!“.

Kiparski APOEL je spreman da angažuje doskorašnjeg kapitena prvaka Srbije, ali je i dalje neizvesno da li sin legendarnog Duleta Savića želi da napusti „Marakanu“ u ovom trenutku. Za to vreme, Miloš Degenek je na pripremama Al Hilala, ali mislima u voljenom klubu, što i potvrđuje u razgovoru za naš list.

- Vidim šta se piše. Navijači i prijatelji me pozivaju da se vratim. Ali to nije lako. Mora mnogo stvari da se poklopi. Moja ljubav prema Crvenoj zvezdi nikad nije dolazila u pitanje. Volim taj klub. S druge strane, moram da ostanem profesionalac. Moram da sačekam i budem strpljiv - poručuje Degenek, koji je u stalnom kontaktu sa trenerom Vladanom Milojevićem.

Miloš Degenek

Alo!/Marko Metlaš

Miloš Degenek je miljenik „delija“, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Degenek je, dodaje, ispratio premijeru crveno-belih na evropskoj sceni.

- Zvezdi fali samo ritam. Momci iz Suduve su u jeku sezone i to je jedina njihova prednost. Zvezda treba samo malo da se uigra i da se novajlije uklope. Nedostaje malo brzine na svim delovima terena. Mada, srednji red je bio dobar, ali neću da širim priču jer nisam trener, već fudbaler.

PROČITAJTE JOŠ:

Statisi Kninjanin, miljenik „delija“, poziva navijače Zvezde da u velikom broju budu uz Milojevićev tim u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Suduva na „Marakani“ neće moći da igra kao u prvom meču i nadam se da će navijači napuniti stadion do poslednjeg mesta kako bi dali podršku ekipi. Voleo bih da prođemo, a to će biti mnogo lakše ako na vreme damo golove - ističe Miloš Degenek za „Alo!“.

BONUS VIDEO:

Suduva - Crvena zvezda , početak utakmice!