Miloš Degenek
FK Crvena zvezda
Miloš Degenek

FK Crvena zvezda

Miloš Degenek, Foto: FK Crvena zvezda

"Voleli bismo da kada izađemo iz tunela vidimo pun stadion. Svi oni koji vole Zvezdu treblo bi da dođu sutra i da nam daju punu podršku. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi. Pored Liverpula i Mančester Sitija, mislim da je Bajern jedan od najkvalitetnijih timova na starom kontinentu. Biće teško, ali siguran sam da ćemo pokazati pravo lice. Verujem da će biti drugačija utakmica nego u Nemačkoj. Sigurno smo motivisaniji od protivnika i verujem da možemo o uspeha", naglasio je Degenek.

Defanzivac ekipe Vladana Milojevića podseća da ekipa mora da bude na visokom psihološkom nivou i da je postizanje prvog gola najbolja prekretnica za dalji tok utakmice.

"Mnogo znači kada na ovom nivou prvi postigneš pogodak. Na psihološkom planu kada se na poluvreme ode sa prednošću od 1:0, to olakšava posao u drugom delu igre. Pritisak je mnogo manji, ali je i odgovornost znatno veća. Igra se do poslednjeg minuta i treba dati maksimum. U suprotnom kad primiš gol moraš da juriš rezultat i to krene malo težim tokom. Protiv Totenhema se upravo to desilo. Mi smo profesionalci i moramo da budemo spremni na obe situacije", istakao je Degenek.

Australijski reprezentativac se u karijeri susreo sa mnogim napadačima, a u utorak će ponovo na megdan sa Levandovskim.

"U prvoj utakmici smo dobro stajali, paririali smo im odlično defanzivno. Desio se pad koncentracije kod drugog i trećeg gola. Čuvali smo dobro i Levandovskog i Komana, Perišića, kao i kasnije Gnabrija. Ne mislim samo na defanzivce, već i na vezni red i napad, jer kada se ceo kolektiv brani dobro teško se primaju golovi. Ne treba nam posebna priprema za čuvanje Levandovskog koji je po mom mišljenju jedan od najboljih napadača u Evropi. Samo u glavi treba da shvatimo protiv koga igramo i da treba da pokažemo šta znamo i umemo. Verujem da će nagrada doći. Pre svega bih voleo da obradujemo navijače i da se u sredu probudimo nasmejani i srećni zbog činjenice da smo obezbedili evropsko proleće", zaključio je Miloš Degenek.