Debakl Milojevića za zbogom tituli
alo.rs
Vladan Milojević (Al Ahli)
Vladan Milojević (Al Ahli), Foto: EPA-EFE/STR

Al Ahli nije više kandidat za titulu, mada se postavlja pitanje da li je ikad i bio. Lider šampionata Saudijske Arabije, Al Šabab, je deklasirao Al Ahli (3:0) i stekao ogromnih šest bodova prednosti nad trećeplasiranim klubom na tabeli.  Al Ahli je ostao na trećoj poziciji, sa samo tri boda više od Al Itihada koji ima pretenzije da se domogne Lige šampiona.

Igrač utakmice bio je doskorašnji kapiten Sevilje Ever Banega. Sjajni Argentinac bio je vrlo raspoložen, sa dve asistencije je trasirao put Al Šababu ka pobedi.

Težak poraz doživeo je Vladan Milojević, ali je bivši kapiten Crvene zvezde i dojučerašnji igrač Al Ahlija, Marko Marin, blistao u trijumfu Al Raeda protiv Abhe – 3:0. Al Raed je današnjim trijumfom stigao nadomak opstanka i ima samo bod zaostatka u odnosu na klubove iznad crte. Marin je bio prva figura meča. Nekadašnji reprezentativac Nemačke nije učestvovao kod prvog gola u 12. minutu, ali je upravo nad Marinom napravljen penal koji je Berkaui pretvorio u pogodak za 2:0. Odličnu igru Marin je nadogradio asistencijom ka pomenutom Berkauiu za konačnih 3:0. Veliko veče imao je i bivši centarfor Partizana Leandre Tavamba. Snažni špic je iskreirao trijumf Al Tavona nad Al Vehdom – 2:0. Prvo je upisao asistenciju, da bi pogotkom sa bele tačke potvrdio trijumf Al Tavona.

PROČITAJTE JOŠ: