Juventus
AP Photo/Antonio Calanni
Juventus

AP Photo/Antonio Calanni

Juventus, Foto: AP Photo/Antonio Calanni

* Juventus ima 35 osvojenih titula, prate ga gradski rivali iz Milana sa po 18, dok Đenova ima 9!

* Najskuplje pojačanje je doskorašnji kapiten Ajaksa, Matias De Liht (85.000.000 evra) a prati ga Romelo Lukaku (65.000.000)

* Anketa se nalazi na samom kraju teksta

Fudbal se vratio na "čizmu"! Ovog vikenda novu fudbalsku sezonu u Italiji otvaraju Juventus i Parma, subota u 18 časova! 

Serija A je svoj vrhunac proživela krajem '90 i početkom novog milenijuma, slavni milanski giganti su se borili za Skudeto sa Juventusom i Romom, a bilo je uživanje gledati Fiorentinu, Parmu, Đenovu i ostale klubove, a kako i ne bi kada su neke od najvećih zvezda igrale tada u Seriji A!

Partizan ostaje bez 5.5 miliona evra, propao transfer Pavlovića? Od jednog čoveka sve zavisi!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 24.08.2019. 11:07 Neizvestan je i za revanš utakmicu Partizana u Ligi Evrope! Strahinja Pavlović, Foto: foto Vladimir Markovic * Strahinja Pavlović je igrao za Partizan protiv Moldea * Nije prošao lekarske preglede * Partizan je od transfera trebao da dobije 5.5 miliona evra Mladi fudbaler Partizana, Strahinja Pavlović možda ipak ne potpiše za Lacio.

Toti, Del Pijero, Zaneti, Batistuta, Inzagi, Ševčenko, Di Bađo, Đanluka, Krespo, Kanavaro, Maldini, Nesta, Bufon i mnogi drugi za čije spominjanje u ovom tekstu bi trajalo nekoliko sati, a verovatno bi i tada propustili nekog majstora igre, nenamerno!

Razni skandali o nameštanju je dovelo do toga da Serija A padne u drugi plan "lige petica", a na ruku im nije išlo ni rast popularnosti Premier lige!

Gradski rivali, Inter i Milan su izgubili korak za Juventusom koji je stvorio mašineriju u Italiji. Sa jasnim planom za transfer listu, svaki put su imali najjači sastav na "čizmi", tako su "ukrali" Pirla Milanu koji je bez oštećenja došao u Torino, od tada je i krenuo mandat "stare dame".

Taj recept su odlično koristili i dalje, tako su se put Torina uputili Pogba, Kedira, Emre Džan, Dani Alveš i mnogi drugi...

Dečak ju je pogledao i iskreno odgovorio, doveo je Biljanu do suza! Ovo sigurno nije očekivala! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 24.08.2019. 10:55 Ona se zahvalila dečacima i pohvalila ih zbog lepog rivalstva! Biljana i navijači Zvezde, Foto: printscreen * Partizan je kažnjen sa dve utakmice bez publike * UEFA je dozvolila da deca mogu da dođu na stadion * Priredili su pravi spektakl u Humskoj Fudbaleri Partizana su imali fenomenalnu podršku u Humskoj, pošto su crno-bele sa tribina pratili deca uzrasta do 15 godina iz škola fudbala širom Srbije.

Kao i prethodnih godina, postavlja se pitanje da li će Juventus po deveti put uzastopno postati šampion Italije, to bi bio njihov 36 Skudeto!

Pretendenti za titulu postoje, taj dubok jaz je konačno smanjen, ove sezone ćemo videti za koliko.

Sauri I Ronaldo, Foto: twitter/FootyNewsMedia

JUVENTUS

"Stara dama" je promenila imidž svog kluba, promenili su logo, unapredili infrastrukturu, a sada su doveli novog trenera.

Posle uspešnih sezona sa Konteom, pa Alegrijem, sada je došao red na Mauricio Sarija koji je prošle sezone vodio Čelsi do titule u Ligi Evrope!

Možda su zbog toga odlučili čelnici Juventusa da smene Alegrija koji je imao odlične rezultate u Italiji, a 2014. je vodio "bjankonere" preko Real Madrida do finala Lige šampiona, u kojoj su poraženi od Barselone sa 3:1. Taj uspeh je ponovio i 2016. kada su im se više nego ubedljivo "kraljevi" revaširali sa 4:1.

Dovodi ovog igrača Zvezde - miljenik Delija čeka Portugalce na Marakani!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 23.08.2019. 12:08 - 23.08.2019. 12:24 Novi spisak iznenadio sve! Ljubiša Tumbaković, Foto: EPA/Boris Pejović Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača za mečeve kvalifikacija za EURO 2020. Srbija dočekuje Portugaliju 7. septembra u Beogradu, a tri dana kasnije igra protiv Luksemburga u gostima.

Juventusu ali i Ronaldu, glavni fokus će biti osvajanje Lige šampiona, trofeja na koji čekaju od 1995. godine!

U klub se vratio Bufon, koji će verovatno završiti karijeru sa svojom damom, doveden je Aron Remzi i Adrijen Rabio, a najveće pojačanje je najbolji mladi štoper sveta, Matias De Liht!

Uz spomenutog Ronalda, Dibale, Pjanića, Bonućija ovaj tim je spreman za novi Skudeto, ali i napad na Ligu šampiona!

Karlo Anćeloti, Foto: AP

NAPOLI

Glavna pretnja Juventusu će biti kao i prethodnih godina, Napoli, koji se učvrstio u sam vrh Serije A!

Pokrajina Kampanija čeka titulu skoro trideset godina, poslednji put kada su osvojili skudeto legendarni Dijego Armando Maradona je predvodio klub sa San Paola do svog drugog trofeja, on je dobio status božanstva u tom gradu!

Svi smo upoznati sa igrom Napolija, između ostalog videli smo kako igraju atraktivan fudbal u Beogradu, kada su gostovali Crvenoj zvezdi. 

Nema sumnje da je Karlo Anćeloti napravio dobru podmazanu ekipu koja je nesrećno ispala u grupnoj fazi Lige šampiona zbog gol razlike! Pre Anćelotija, Sari je vodio ovu ekipu!

Svi žele da budu deo istorije! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 23.08.2019. 10:24 - 23.08.2019. 12:52 Stadion će biti dupke pun.

Iako ulaze u novu sezonu bez značajnijih promena u igračkom kadru, očekje se dolazak argentinskog napadača Ikardija, koji ima status "prekaljenog" u Interu.

Klub je pojačao štoper Kostas Manolas iz Rome, a u suprotnom smeru je otišao Amadu Dijavara!

Supertalentovani Irving Losano je za 42.000.000 evra stigao iz PSV-a što je ujedno i novi klupski rekord.

Nema sumnje da će opet biti opet pri samom vrhu tabele Serije A, što znači novi plasman u Ligi šampiona!

Inter - Milan, Foto: twitter/KareemGouda

INTER I MILAN 

Inter je doveo novog trenera, a to je nekadašnji šef stručnog štaba Juventusa, Antonio Konte, koji je jasno do znanja stavio svojim igračima na treningu šta očekuje od njih.

Bivši strateg Čelsija i reprezentacije Italije je poznat po svojoj formaciji 3-5-2, koju je koristio i u Torinu, i u ostalim anganžmanima.

Konte je odmah precrtao prekobrojne, poslao je na pozajmice Perišića u Bajern i Naingolana u Kaljari, a po svemu sudeći dosadašnji kapiten kluba, Mauro Ikardi je na izlaznim vratima. Njega bi u napadu trebalo da zameni Romelo Lukaku koji će propustiti početak šampionata zbog kilaže i problema sa fizičkom spremom, on je u klub došao sa više od 100 kilograma. A sa tolikom težinom jedino je brazilski Ronaldo mogao da igra kako dolikuje klubu takvog renomea kao što je Inter. Tu su još Lazaro, Politano i Barela, ali se očekuje da Belgijanac bude ubodna igla Intera!

Slavni Milan nikako da stane na noge, posle prodaje kluba Kinezima (Berluskoni i Galijani), uprava "rosonera" nikako da pokaže poverenje trenerima!

Tako su na traci iskorišćene legende kao Sedorf, Roki, Gatuzo i drugi, a na vruće mesto je došao Marko Đampaolo, koji je prethodne tri sezone vodio Sampdoriju.

Čuveni muzičar, OKORELI PARTIZANOVAC, tvrdi za Alo!: ZVEZDA ZRELA za Ligu šampiona!

„Nadam se da se navijači Partizana neće ljutiti što sam bodrio komšije u Švajcarskoj. Ako se i budu ljutili - to je njihov problem, a ne moj. Volim taj Partizan više od mnogo njih. A volim i Zvezdu.

Crveno-crni će morati da opravdaju visoke troškove pošto su potrošili 100 miliona evra na fudbalere: Radeta Krunića, Leo Duartea, Ismaela Benasera, Tea Ernandesa, Franka Kesia i mladog Rafaela Leao koji je talog za budućnost.

Navijače Milana može da raduje što je u klub ostao Pjontek, napadač koji je na 18 utakmica postigao 9 golova.

Uz igrače kao što su  Andre Silva, Lukas Paketa, Samu Kastiljeho i starosedeocima Suso i Đakomo Bonaventura, deluje da "rosoneri" nisu pretedenti za osvajanje Skudeta, glavni cilj im je plasman u Ligu šampion koju nisu videli pet godina!

Lacio - Roma, Foto: Profimedia

ROMA I LACIO 

Roma je prošle godine razočarala pošto su završili sezonu na šestom mestu, pa ne čudi odluka uprave da u novoj sezoni uđu i sa novim trenerom - Paulom Fonsekom.

Da mu neće biti lako da vrati Romu u mesto koje vodi u Ligu šampiona govori podatak da su klub napustili, Manolas, El šaravi i legendarni De Rosi koji je otišao u Boku Juniors!

"Vučicu" može da raduje što su ugovore produžili Edin Džeko, Federiko Facio, Džengiz Under i Nikolo Zaniolo, a veruje se da će Romu pojačat Mustafi i Zapakoste.

Srpski trener navodno silovao čistačicu! "Od trauma ne mogu da spavam, osećam ogroman bes!"

AUTOR: maxbet-Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 22.08.2019. 23:36 Žena je rekla policiji da se naš trener skinuo pred njom i da joj je tražio "da se preda na dva minuta".

Lacio je imao odličnu sezonu iza sebe pošto su osvojili Kup Italije, a navijače "nebesko-plavih" može da raduje i ostanak trenera Simonea Inzagija.

Nije bilo taktonskih promena ni u Laciju, pa će ovaj klub predvoditi Sergej Milinković-Savić i Ćiro Imobile.

Nema sumnje da rimski velikani nisu pretedenti za titulu, ali ostaje da se vidi da li mogu da skinu skalp bolje rangiranim klubovima!

OSTALI 

Od svih ostalih klubova, najviše pažnje ide ka Atlanti, koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu, ispred Intera i Milana, a iza Napolija i Juventusa!

Klub iz Bergama napustili su neki važni igrači, a od zvučnijih pojačanja stigli su samo Luis Murijel i Martin Škrtel.

Nema sumnje da će im biti teže da ponove prošlosezonski uspeh, pogotovo zato što igraju na dva jaka fronta!

ŠOKIRAO ENGLEZE! Ostali su bez teksta kada su videli "tešku ljubav" Mitrovića prema svom sinu! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 22.08.2019. 22:06 U glavnim ulogama Aleksandar Mitrović i njegov naslednik! Aleksandar Mitrović , Foto: twitter.com/FulhamFC * Mitrogol je postigao pogodak * Fulam je na svojoj Tviter stranici podelio ove slike * Nasmejao je navijače svog kluba Veoma zanimljiva situacija se dogodila na zagrevanju fudbalera Fulama, a glavne zvezde su bile Aleksandar Mitrović i njegov naslednik!

Serija A je dobila i nekoliko novih/starih zvezda, a to su Frank Riberi koji je pojačao Fiorentinu i Mario Baloteli koji je potpisao za novog člana, Brešu!

Nema sumnje da Parma, Udineze, Đenova, SPAL, Kaljari, Fiorentina, Sasuolo, Bolonja i pridošlice Breša, Leče i Verona nisu kandidati da uzmu meru Juventusu, ali će svakako otežati put "staroj dami" da dođe do novog trofeja!

Aleksandar Kolarov, Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

SRBI U SERIJI A! 

Italija je oduvek bilo odlično mesto za naše fudbalere, a u novoj sezoni Serija A će imati 12 Srba!

Njih predvodi Sergej Milinković-Savić, a tu su i  Nikola Maksimović, Nikola Milenković, Aleksandar Kolarov, Saša Lukić, Darko Lazović, Dušan Vlahović, Filip Đuričić, Aleksa Terzić, Ivan Radovanović, Petar Mićin i Boris Radunović.

Moguće je da će kapiten Srbije napustiti Romu i preći u Tursku, ali za sada nema zvaničnih informacija.

Sergej će pokušati da vrati formu iz sezone 2017/18 kada se pola Evrope borilo za njegov potpis. Biće zanimljivo u Firenci pošto u tom klubu je čak trojica Srba: Milenković, Vlahović i Terzić. Bivši fudbaler Partizana, Milenković je zacementiran na poziciji desnog beka, dok druga dvojica tek treba da se dokažu!

U Veroni su od ove sezone Lazović i Radunović, koji će pokušati da daju svoj doprinos u osiguravanju opstanka u ligi.

Zgodna crnka podigla majicu i pokazala grudi na odušeljenje "Delija" ! Zapalila već podgrejanu atmosferu pred Jang Bojse! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 22.08.2019. 19:01 Sa velikim oduševljenjem je naišla na reakciju svih okupljenih u tom kafiću!

Karlo Anćeloti koristi Maksimovića kao desnog beka, ali nije standardan u Napoliju, dok je Lukiću u Torinu zagarantovano mesto u timu!

Bivšem napadaču Zvezde, Filipu Đuričiću je ovo druga sezona u Sasoulu, kao i mladom Mićinu u Udinama!

Još od 2008. godine je Radovanović u Italiji, koji će sa Đenovom pokušati da izbori opstanak koji su jedva izbegli prošle godine, bolja gol razlika je odlučivala.

Siniša Mihajlović, Foto: EPA Giorgio Benvenuti

Treba napomenuti i Sinišu Mihajlovića koji je i dalje trener Bolonje uprkos njegovom teškom stanju. Njegov povratak prošle sezone je preporodio klub koji je pobegao sa dna do visokog desetog mesta!

Od ove sezone jedno pravilo u italijanskom fudbalu će biti izmenjeno, i to iz poštovanja prema srpskom stručnjaku.

Bolonja u nedelju od 20.45 igra meč prvog kola Serije A, u gostima protiv Verone, a dosadašnja pravila italijanskog šampionata zabranjivala su telefonsku komunikaciju bilo kog člana stručnog štaba dok utakmica traje.

Zvezda prodala ljubimca navijača, uveo je crveno-bele u Ligu šampiona!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 22.08.2019. 17:09 Jedan od najboljih stranaca u istoriji kluba! El Fardu Ben, Foto: FK Crvena zvezda * Uveo je Zvezdu u Ligu šampiona prošle godine * Njegova dva gola protiv Salcburga navijači neće zaboraviti * Bio je motor ekipe prošle sezone Mohamed El Fardu Ben posle revanša sa Jang Bojsom više neće biti fudbaler Crvene zvezde!

Kako je Mihajlović iz opravdanih razloga odsutan, a i dalje je trener Bolonje, ograničenja Serije A su ublažena, pa sada pravilo glasi: "Telefonska komunikacija (stručnog štaba sa glavnim trenerom) je dozvoljena ako strateg nije odsutan zbog suspenzije, već zbog više sile", u ovom slučaju ozbiljne bolesti.

Nema sumnje da nas očekuje veoma zabavna sezona fudbala u Italiji, a mi se nadamo da šampion neće biti poznat daleko ranije no što mora!

 

Ovaj tekst završavamo dobro poznatom melodijom koja je obeležila Seriju A!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda