Boban Dmitrović, Leroj Sane
AP/Martin Meissner
Boban Dmitrović, Leroj Sane

AP/Martin Meissner

Boban Dmitrović, Leroj Sane, Foto: AP/Martin Meissner

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović, jedan od najboljih u remiju protiv Nemačke u Volfsburgu 1:1, izjavio je da je utakmica bila sjajba priprema za duel protiv Portugalije na startu kvalifikacija za EURO 2020.

"Mogli smo i više, pogotovo u prvom delu, a mogli smo i da izgubimo Bili smo egal u većem delu utakmice, a rekao bih da je normalno da te jedna ovakva reprezentacija "stisne" u nekim trenucima i napravi problem, jer su zaista izuzetna reprezentacija", rekao je Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je naveo, ovo je bila dobra priprema za ono što ekipu očekuje u Lisabonu. "Svaka utakmica nam donosi neko novo iskustvo i uveren sam da ćemo iz meča u meč delovati sve bolje. A naravno da ćemo biti mnogo jači kada nam se vrate svi oni igrači koji trenutno nisu sa nama. Važno je naglasiti da smo pokazali da možemo i protiv najboljih reprezentacija. Sada da se malo odmorimo, a onda pripremimo za mnogo važnu utakmicu u Portugaliji", poručio je on.

Gaćinović, Živković i Pavkov na treningu u Volfsburgu

EPA, David Hecker

Gaćinović, Živković i Pavkov na treningu u Volfsburgu, Foto: EPA, David Hecker

Mijat Gaćinović je potvrdio klasu iz Bundes lige.

"Da li su Nemci bili favoriti? Naravno, pa oni su favoriti protiv 99 posto selekcija protiv kojih igraju. Odlična su ekipa, ali i nama je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Dali smo rano gol, to nas je podiglo, imali smo još prilika, ali u nastavku su oni stvorili mnogo šansi i spasio nas je Dmitrović. Šteta zbog nekih akcija iz prvog poluvremena i propuštenih prilika, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni", istakao je Gaćinović.