Kristijano Ronaldo
Youtube/Premierteam
Kristijano Ronaldo, Foto: Youtube/Premierteam

Nakon osvajanja evropske titule u subotu u Lisabonu, Kristijano Ronaldo se popeo na tribine, izveukao jednog čoveka iz publike i poklonio mu svoj dres i čvrsto ga zagrlio. Kamerama naravno, ovaj detalj nije mogao da promakne, a novinari ne bi bili sedma sila da nisu munjevito saznali da se radi o čuvenom Albert Fantrau, a njegova i Ronaldova priča je čudesna, a mi je ponovo pričamo za sve koji su je zaboravili.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, poznato je da je Ronaldo kao klinac prošao akademiju lisabonskog Sportinga, ali do nje je došao upravo zahvaljujući ovom čoveku. Ronaldo je pre nekoliko godina prvi put ispričao ovu priču, a Andreu Fantrau je potvrdio njegove reči.

”Za sav svoj uspeh mogu da zahvalim svom starom prijatelju Albertu Fantrau. Mi smo igrali za isti tim u takmičenju za igrače do 18 godina. Kada je menadžer Sportinga iz Lisabona došao da nas gleda rekao je: ”Onaj ko od vas dvojice danas postigne više golova dobiće priliku u Sportingovoj akademiji”, počeo je Ronaldo i nastavio:

”Taj meč smo dobili rezultatom 3:0. Ja sam postigao prvi gol, Albert je postigao drugi glavom. Ali treći gol je bio poseban. Albert je izašao jedan na jedan sa golmanom, predriblao ga i sve što je trebalo da uradi je da šutne loptu u gol, ali on mi je dodao i ja sam dao treći pogodak. Tako sam stigao u Sportingovu akademiju. Posle utakmice sam ga pitao zašto je to uradio, on je rekao: ”Zato što si bolji od mene”.

Čovek iznutra izašao pred kamere i ispričao sve detalje odnosa Tumbakovića i Jovića! "To je malo ružno..."

AUTOR: Blicsport/Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 22.10.2019. 12:55 Sada je situacija daleko jasnija. Vladimir Matijašević, Foto: Alo!/M. Metlaš Veliku prašinu podigla je odluka Ljubiše Tumbakovića da u nacionalni tim ne pozove Luku Jovića i konačno je jasno - napadač Real Madrida nije kažnjen.

Nekoliko godina kasnije, jedan novinar je otišao kod Alberta kući i pitao ga da li je ova priča istinita i on, naravno, potvrdio. Takođe je rekao da je nakon tog meča njegova fudbalska karijera gotova i da je nezaposlen. Novinar ga je potom pitao: ”Pa kako si onda uspeo da sagradiš ovako ogromnu kuću, kupiš ova kola, izdržavaš porodicu… ne deluješ kao siromašan čovek?

Albert je odgovorio: ”Sve je to od Kristijana”.

BONUS VIDEO:

Fudbaleri Crvene zvezde pred trening u Londonu