Zvezdina ishrana
V. Zogović

 

Zvezdina ishrana

V. Zogović

Zvezdina ishrana, Foto: V. Zogović

Luksuzni hotel „Regnum“ u Beleku, u kojem borave fudbaleri Crvene zvezde, pruža sve gastronomske užitke ovog sveta svim svojim gostima - osim fudbalerima Crvene zvezde!

Izabranici Dejana Stankovića ne mogu da uživaju u njima jer za njih važi rigorozni režim ishrane, po kojem su zabranjeni slatkiši, masna hrana i gazirana pića! Sve to je više nego logično. Zamislite kako bi za tren oka nestali svi oni sati provedeni na terenu tokom napornih treninga u Beleku kada fudbaleri Zvezde ne bi poštovali zahteve stručnog štaba po pitanju ishrane.

Zvezdina ishrana

V. Zogović

Zvezdina ishrana, Foto: V. Zogović

 

Igrači srpskog šampiona dosledni su kada je reč o optimalnom unosu ugljenih hidrata i proteina (količina zavisi od potrošnje kalorija na treningu), a sve po planu i programu klupskog nutricioniste i doktora Branislava Rajića. Čini se da je sve po propisima, pošto je u jednom od mnogobrojnih odeljaka restorana, koji je rezervisan isključivo za ekspediciju Crvene zvezde, bilo najviše - voća i povrća. Što se tiče mesa, izložene su razne vrste morskih plodova i ribe, a od šefa kuhinje smo saznali da su Milanu Borjanu i drugovima na meniju često i piletina i ćuretina. Takođe, ima i pirinča i krompira.

Zvezdina ishrana

V. Zogović

Zvezdina ishrana, Foto: V. Zogović

Možda nije baš tradicionalna srpska kuhinja, koja nalaže da se sve pojača sa malo više masti, ali izgleda da „radi posao“.

Posle treninga - proteinski šejk!

Svi se pitaju šta fudbaleri Zvezde piju posle treninga, a nije voda. Reč je o proteinskim šejkovima koji sadrže vitamine, minerale i dodatke koji poboljšavaju oporavak. Proteinski šejk koji doktor Rajić (diplomirao biomehaniku na Univerzitetu u Valensiji) sprema za svakog fudbalera pojedinačno neutrališe efekte razgradnje mišićnog tkiva.