Jirgen Klop
EPA-EFE/PETER POWELL
Jirgen Klop

EPA-EFE/PETER POWELL

Jirgen Klop, Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Jirgen Klop i Borusija Dortmund su se razišli 2015. godine posle sedam godina i dve osvojene titule u Bundesligi. Klop je takođe Borusiju uveo i u Ligu šampiona, a posle njegovog odlaska uz odliv važnih fudbalera BVB nikada nije uspela da se vrati na te staze.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnik Borusije Hans-Joakim Vacke se odvažio na hrabar potez i pozvao je Jirgena Klopa koji je sezonu 2017/18. završio kao vicešampion Engleske i Evrope.

"U nekom trenutku je moj telefon zvonio i ja sam bio u avionu i bio je Aki i kaže kako moram da se vratim. Smejao sam se i pomislio sam da se šali. 'Jesi li glup, jesi li pio? Kako ti je pala na pamet takva ideja, ja imam još nekoliko godina u Liverpulu. Ne znam koliko je bio ozbiljan u tom trenutku, ali shvatio sam da je želeo odgovor od mene", rekao je Klop za Vackeovu biografiju.

Čeh se vraća na gol, ali nikad nećete pogoditi u kom sportu! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 10.10.2019. 11:21 Ista uloga, ali drugi sport. Petar Čeh, Foto: AP Photo/Dave Thompson Petar Čeh završio je fudbalsku karijeru, ali ga to ne sprečava da krene novu avanturu. Legendarni češki golman pored fudbala obožava i hokej na ledu pa je odlučio da okuša sreću u najpopularnijem zimskom ekipnom sportu.

"Znao sam da će Jirgen reći ne i da želi da bude u Liverpulu do kraja ugovora. Ali ako želiš da ideš u novom pravcu, a mi želimo novu stazu u BVB u nekom trenutku, onda sam bar morao da pitam Jirgena da li postoji mogućnost da dođe. Nisam uopšte očekivao njegov pristanak, ali nikada ne bih oprostio sebi da ga barem ne pitam u tom trenutku", poručio je Vacke.

BONUS VIDEO:

Fudbalerima Crvene zvezde zabranjen ulaz na Kosovo