Banvit - Čukarički, kvalifikacije za LE
FK Čukarički
Banvit - Čukarički, kvalifikacije za LE

FK Čukarički

Čukarički, kvalifikacije za LE, Foto: FK Čukarički

Srpski predstavnik je odoleo napadima Norvežana i uspeo da "izvuče" remi na neugodnom gostovanju.

Iz utakmice gosti iz Srbije sigurno izlaze kao zadovoljniji, uzimajući u obzir da su tokom većine meča bili inferiorniji rival.

Utakmica je počela veoma agresivnom igrom Norvežana, koji su posle prvih 10 minuta imali dve odlične šanse. Gola nije bilo, ali je domaćin nastavio sa napadima.

Veselinović Docić, Foto: FK Čukarički

Prvu polu-priliku za goste imao je Ovusu, ali nije uspeo da pogodi gol u 22. minutu. Napadi Moldea nastavili su se posle 30. minuta, kada je Molde imao još dve šanse.

Do kraja poluvremena Čukarički nije uspeo da nijedanput ozbiljnije pripreti, a na drugoj strani ih je konstantno spasavao golman Belić.

U drugo poluvreme se ušlo nešto mirnije, a prva je inicijativu preuzela Čuka. Srpski klub je izgledao kompaktnije i češće dolazi do potencijalnih šansi, dok je Belić i dalje bio na visini zadatka.

Gosti su preuzeli kontrolu nad utakmicom i držali loptu češće u svojim nogama, a to je rezultovalo većim brojem prilika i sigurnijom igrom.

U poslednjih 15 minuta Molde se ponovo konsolidovao i nastavio da napada, pa preko Ejkrema dolazio do prilika. Golman Belić je nastavio da bude briljantan i da odlično rešava sve situacije ispred svog gola.

32-godišnjak između stativa Čukaričkog je do kraja meča morao još par puta da interveniše, a odbrana gostiju se dobro postavljala i branila.

Pred sam kraj utakmice, u četvrtom minutu sudijske nadoknade, Birmančević je uspeo da dobije drugi žuti karton u samo 10 minuta igre i da bude isključen, na sreću bez posledica po goste.

Revanš meč igraće se na Banovom brdu za nedelju dana, 1. avgusta. Bolji iz njihovog dvomeča ići će na megdan boljem iz duela AEL Limasol (Kipar) – Aris (Grčka).

PROČITAJTE JOŠ:

Odličnu partiju pružio je golman ekipe, 32-godišnji Nemanja Belić, ka čime golu je upućeno čak 21 udarac (11 u okvir gola).

BONUS VIDEO

Nenad Lalatović ne može da obuzda pogled!