MAJKA GA JE PRLJAVOG ZVALA UNUTRA, TOG DANA JE MORAO JE DA SE OŽENI Čudnovata i nepoznata priča o NAJVAŽNIJEM TRENUTKU u životu pokojnog Šabana Šaulića

Čovek koji je mogao sve

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić, Foto: Screenshoot Youtube

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je posle teške saobraćajne nesreće u Nemačkoj.

Pored muzike, Šaban je bio veoma talentovan za sport. Trenirao je fudbal u Borcu i Mačvi, a imao je poziv da pređe u bugarski klub Levski.

TRENUTAK KADA JE CELA SRPSKA NACIJA PLAKALA I SLAVILA UZ ŠABANA Snimak koji je ostao kao svedok istorije i svedok njegove veličine, nemoguće je ne zaplakati (VIDEO)

Rado se prisećao anegdote sa romske svadbe u Parizu kada je video dečaka od 13 godina kako šutira loptu i pridružio mu se. Nakon sat vremena odela su im bila zelena od trave, a majka je pozvala dečaka da ide po mladu jer je on bio mladoženja.

Šaban je dugo bio član estradne fudbalske reprezentacije.

Trenirao je i boks pa je bio siguran da će postati fudbaler ili bokser.

Međutim, stric Alija je smatrao da više novca može da zaradi kao muzičar. Jednom ga je pozvao da peva u kafani u kojoj se provodio sa društvom. Pošto ga je Šaban smatrao velikim autoritetom, nije se usudio da ga odbije. Otpevao je pesmu „Jablani se povijaju“ i napunio kafanu. Nastavio je tu da peva i da dolazi sa drugovima na koktele, nakon čega je otpevao ili napisao mnoge od pesama koje će ostati i posle da žive i da se uz njih peva i tuguje.

SKRHAN BOLOM, NIJE IMAO IZBORA Šabanovom unuku je najteže palo, morao je ovo da uradi! Njegova tuga je nepodnošljiva

Navijao je za Crvenu zvezdu, za koju je jedno vreme igrao njegov unuk Luka Adžić, a volele su ga i pristalice Partizana. Šabanov zet Zoran Bata Mirković sada je trener fudbalera Partizana.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi