Marko Gobeljić
Alo!/M. Metlaš

  

Marko Gobeljić

Alo!/M. Metlaš

Marko Gobeljić, Foto: Alo!/M. Metlaš

Eh, taj prokleti virus. Neobično je bilo proslavljati 31. titulu šampiona države pred praznim tribinama, bez vernih „delija”, kaže za „Alo!” defanzivac Crvene zvezde Marko Gobeljić nakon što su on i njegovi saigrači tri kola pre kraja Superlige i matematički obezbedili prvo mesto.

Tradicionalnu feštu na ulicama Beograda zamenila je skromna proslava na „Marakani”, nakon utakmice u kojoj su izabranici Dejana Stanković deklasirali Rad na Banjici (5:0) u 27. kolu domaćeg prvenstva. Ni igrači ni navijači nisu to tako zamišljali...

I Vujadin je slavio

Gobeljićev prijatelj i bivši kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić pridružio se čestitkama.

- Mnogo mi je nedostajao, ja i on imamo iskustvo u zajedničkom proslavljanju titula. Kao veliki zvezdaš, i Vujadin se radovao i slavio, slao sam mu fotografije i video snimke, bio je oduševljen dočekom koji su nam priredili navijači - otkriva popularni Gobelja.

- Bilo bi dosta emotivnije da su naši navijači bili na tribinama, neverovatno je koliko su nam falili. Čudna je atmosfera bez njih, ali u ovom trenutku je zdravlje na prvom mestu. Ipak, „delije” su našle način da nam pruže podršku. Odmah po izlasku sa stadiona dočekala nas je kolona vozila, svuda su bile crveno-bele zastave, a kada smo stigli na „Marakanu” napravili su bakljadu, pevali smo i radovali se. Ali je sve to kratko trajalo, jer smo već narednog jutra imali trening u 10 sati. Pravo slavlje će biti tek kada se sezona završi - naglašava Marko Gobeljić.

Osim navijačima, klupskim drugovima i čelnicima, zasluge za treću uzastopnu titulu, pouzdani desni bek Zvezde pripisuje i doskorašnjim saigračima, treneru...

Da osvojimo kup i kompletiramo sezonu

Dugo se na „Marakani” čeka dupla kruna.

- To nam je cilj od starta sezone, želimo da kompletiramo uspeh. Znam, dugo se čeka na trofej u kupu, učinićemo sve da naši navijači budu ponosni. Prva prepreka je već u utorak protiv Inđije, idemo na pobedu kao što smo uvek do sada radili - ističe Marko.

- Milojević je bio sa nama u prvom delu sezone i sjajno je vodio ekipu. Razmenili smo čestitke s njim. Stanković je kao pravi gospodin naglasio da je titula i Milojeva zasluga. Obojica su sjajni stručnjaci i zadovoljstvo mi je što ću čitavog života imati čast da pričam da sam sa njima sarađivao u Zvezdi. Ne mogu da izostavim ni bivše saigrače. Sa Filipom Stojkovićem se čujem svakog dana i znam koliko je srećan i ponosan zbog ove titule - dodao je Gobeljić.