Dobrovoljni davaoci krvi
Sajt Crvena zvezda
Dobrovoljni davaoci krvi

Sajt Crvena zvezda

Dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Sajt Crvena zvezda

Zbog situacije sa korona virusom navijači Crvene zvezde, sada već skoro tri meseca, nisu bili na svom stadionu, a 18. septembra imaće priliku da ponovo budu na Marakani i to kao dobrovoljni davaoci krvi u akciji “Crveno-bela krv” koju naš klub organizuje po 19. put u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

Prošle godine ostvaren je i novi rekord od neverovatnih 1488 jedinica krvi, a pošto se zna da krvi uvek nedostaje, a posebno u letnjim mesecima, svaka od ovih jedinica krvi imala je ogroman značaj.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv, zato smo sigurni da će tako biti i ovog puta. Naši navijači već godinama pokazuju da imaju veliko, humano srce!

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

PROČITAJTE JOŠ: