FK Crvena zvezda
Marko Metlaš
FK Crvena zvezda

Marko Metlaš

FK Crvena zvezda, Foto: Marko Metlaš

Bio je ovo ispit zrelosti za Dejana Stankovića i njegove "učenike", a položili su ga sa čistom peticom! Crveno-beli su bukvalno rastavili na činioce Slovan iz Libereca, spakovali im pet pogodaka, a moglo ih je biti i mnogo više. Ovako, ovo je bilo i više nego dovoljno za najubedljiviju evropsku pobedu u grupnoj fazi u istoriji kluba.

Da li će Zvezda proći grupnu fazu Lige Evrope?

 

Sve je ovog četvrtka bilo prisutno na Marakani. Golovi, sjajna igra šampiona Srbije, čak i koreografija... nedostajali su samo navijači da uveličaju spektakularnu igru svojih ljubimaca. Ako su ih možda razočarali u Nemačkoj, večeras nijedan "zvezdaš" ne može biti nezadovoljan pa će se sigurno narednog dana probuditi i izaći na ulicu uzdignutog čela.

Senku na sjajnu igru bacio je gol u 41. minutu nakon kiksa Sekua Sanoga koji je kaznip Matušek i vratio Slovan u igru u pravom momentu, pred odmor.

Međutim, stvari su brzo došle na svoje mesto. Milan Gajić evropskim prvencem vratio je "plus dva" Zvezdi i olakšao nastavak utakmice. Zvezda nije želela da odustane od napadački orijentisane igre. To se i isplatilo u svega tri minuta. Prvo majstorija Aleksandra Kataija koji je provozao odbranu gostiju u 67. i završio akciju na najbolji mogući način, a onda i pogodak Italijana Dijega Falćinelija u 70. minutu kada je na semaforu pisalo 5:1.

Zvezda je sada došla na drugu poziciju grupe L, a za sedam dana ih čeka duel protiv Genta u Beogradu. Podsetićemo da je Hofenhajm savladao Belgijance sa 4:1 na gostujućem terenu i potvrdio prvo mestu u grupi sa stoprocentnim učinkom.

Golove pogledajte u nastavku teksta.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

CRVENA ZVEZDA - LIBEREC 5:1 (2:1)

Ben u 7. i 22. minutu, Gajić u 49. minutu, Katai u 67. minutu, Falćineli u 70. minutu za Zvezdu - Matušek u 41. minutu za Liberec

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Fabio Verisimo (Portugal)

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 75. Gobeljić), Nikolić, Sanogo, Ivanić (od 84. Petrović), Ben (od 84. Gavrić), Katai, Falčineli.

LIBEREC: Ngujen, Mikula, Tijani, Čaluš, Sadilek, Moskera (od 90. Fukala), Mara (od 90. Barac), Hromada (od 85. Šulc), Koščelnik, Jusuf Helal (od 75. Rabušić), Matušek (od 75. Beran).

KRAJ!

90. minut - Gledaćemo još četiri minuta nadoknade. Poslednje dve promene kod gostiju. Fukala menja Moskeru, dok Mara prepušta mesto Baracu.

89. minut - Još dve izmene u Zvezdi. Pankov umesto Kataija i Vukanović menja Falćinelija.

87. minut - Šansu je sada imao Gavrić, ali brani Ngujen.

85. minut - Treća izmena u redovima Libereca, Šulc menja Hromadu.

84. minut - Dve promene kod Zvezde. Gavrić menja Bena, a Petrović na terenu menja Ivanića.

75. minut - Tri promene, dve u redovima Libereca, jedna u Zvezdi. Gobeljić menja Rodića, dok kod gostiju Rabušić menja Helala, a Beran ulazi umesto strelca Metušeka.

70 minut - GOOOOOOOL! FALĆINELI! Zvezda vodi 5:1!

67. minut - GOOOOOOOL! KAKAV POGODAK KATAIJA! Sjajan solo prodor ofanzivca Zvezde za sada već ogromnih 4:1! Fenomenalna igra šampiona Srbije!

63. minut - Odličan pokušaj Mare iz slobodnog udarca, ali i sjajna odbrana Borjana!

58. minut - Veliku šansu je sada propustila Zvezda. Katai je išao sam na golmana Ngujena, ali je hteo da doda do Falćinelila i golman je nekako uspeo da skloni loptu i sačuva gol.

49. minut - GOOOOOOL! GAJIĆ! Bek Zvezde ne naleteo na odbijenu loptu i poslao je u mrežu! Zvezda vraća dva gola prednosti!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

44. minut - Šta je sada promašio Ivanić! Ben ga je poslužio kao na tacni, a Crnogorac prebacio ceo gol.

41. minut - GOOOOL! Matušek smanjuje prednost Zvezde lepim pogotkom sa distance.

38. minut - Stativa! Katai je raspalio sa 25 metara! Šteta!

29. minut - Helal je ostao sam u šesnaestercu Zvezde, ali njegov udarac glavom ide preko gola.

24. minut - Sada je Falćineli imao šansu, njegov šut ide preko gola.

22. minut - GOOOOOOL! BEEEEEN! Zvezda vodi 2:0! Ivanić je probio i uposlio napadača crveno-belih koji kao iz projektila pogađa mrežu Libereca!

17. minut - Mirko Ivanić je probao iz teške pozicije, ali brani Ngujen.

9. minut - Falćineli je umalo uvostručio prednost Zvezde! Gajić je odlično prošao po desnom boku i vratio pas Italijanu koji nije uspeo da savlada Ngujena sa nekih 10 metara.

7. minut - GOOOOOL! VODI ZVEZDA! Ben nakon centaršuta Rodića donosi prednost crveno-belima!

5. minut - Prvi pokušaj pripada gostima, Tijani je šutirao sa nekih 25 metara, ali preko gola.

18.55 - Počeo je meč!

18.45 - Koreografija "delija" dobila je prikladnu poruku:

18.40 - Vredi napomenuti i to da će ekipu predvoditi pomoćnik Nebojša Milošević jer Dejan Stanković nakon isključenje u Nemačkoj mora da odradi suspenziju.

18.32 - Što se tiče klupe za rezervne igrače, šansu će čekati:

Crvena zvezda: Popović, Ćopić, Pankov, Boaći, Petrović, Simić, Gavrić, Eraković, Spiridonović, Gobeljić, Vukanović, Krstović.

Liberec: Hasalik, Šulc, Rabušic, Kancola, Čano, Beran, Fukala, Barac.

18.19 - Ponovo će crveno-beli na teren u dresu koji je oduševio navijače.

17.40 - Poznate su i postave. Dejan Stanković se odlučio za ovih 11:

Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Nikolić, Sanogo, Ivanić, Ben, Katai, Falčineli.

17.22 - Dok čekamo postave sa večeranjeg meča, podsetimo se dosadašnjih okršaja Crvene zvezde i Libereca. Srpski i češki predstavnik ukrstili su koplja u plej-ofu Kupa UEFA 2006. godine kada su crveno-beli pretreli dva poraza. U Liberecu je bilo 2:0, dok su u Beogradu gosti odneli pobedu sa 1:2. Duel na Marakani ostaće upamćen i po Milanu Biševcu koji je stao na gol Zvezde nakon povrede Ivana Ranđelovića.

17.05 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 2. kola grupe L Lige Evrope između Crvene zvezde i Slovana iz Libereca. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa Marakane.

Komentari (3)

Srki

29.10.2020 21:05

Cestitke nisam zvezdas sadase vidi ko najvise koci I smeta u zvezdi toje tener Stankovic.

ђура

29.10.2020 21:21

Нови тренер право освежење .

old Delija

29.10.2020 21:25

Vidi se da nisi, gledaj tvoga stanojevica on je OK. ???