FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda , Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda je obezbedila ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Osim šest sigurnih evropskih utakmica koje očekuju crveno-bele u klupsku kasu će se sliti i 2.9 miliona evra samim ulaskom u drugo po veličini fudbalsko takmičenje u Evropi. 

KRAJ! 

90.+3 minut - Slobodan udarac sa 24 metara, Željko Gavrić šutira ali preko gola.

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

88. minut - Zvezda uspela da spusti loptu. Bez šansi.

81. minut - Gobeljić zamenjuje Bena.

77. minut - Ušao je u igru Gavrić umesto Kataia.

75. minut - Otvorlia se utakmica. Napadaju Jermeni ali napada i četa Dejana Stankovića. Prvo se stvorila gužva u šesnestercu Crvene zvezde, Ben je izneo loptu, vukao je tridesetak metara, uposlio Kataija ali Čupić je na mestu.

70. minut - GOL LIMA! Šta se sve desilo u 60 sekundi, prvo velika šansa za Falćinelija i loša reakcija napadača Zvezde. Odmah je sevnula kontra, napadač Ararata se spetljao ali je na loptu natrčao Lima i poslao u mrežu.

67. minut - Divan beg Mirka Ivanića po levoj strani, šut u bliži ugao golmana Čupića koji vrhovima prstiju skreće loptu u korner.

65. minut - Ušao je Njegoš Petrović umesto Gejlora Kange.

60. minut - GOL FALĆINELI! Sjajan centaršut Ivanića sa desne strane, Falćineli skače i biva viši od jednog odbrambenog igrača Ararata i šalje loptu u mrežu Čupića.

52. minut - Namestio se Katai i šutirao sa osamnaest metara iskosa, ali fenomenalna parada Čupića.

Poluvreme - Zvezda bolja, konkretnija, više napada. Jermeni vrebaju svoju šansu iz kontre, ali bez ozbiljnijeg šuta. Minijatura Kataia dovoljna za 1:0.

44. minut - KATAI GOL! Kakav solo prodor majstora fudbala Aleksandra Katai. Nanizao je par fudbalera Ararata kao kegle i u padu posla loptu iza leđa golmana Čupića. Zvezda vodi!

32. minut - Opet, velika prilika za Zvezdu! Ben je dugo vukao, pa otišao iskosa i uputio nešto između šuta i centaršuta, odjednom se na lopti stvorio Aleksandar Katai, probao rezonski iz prve, ali je lopta otišla preko gola. U sledećem napadu kardinalna greška Degeneka, ali ništa opasno se nije izrodilo iz toga.

24. minut - Najbolja šansa za Crvenu zvezdu! Au, kakva šansa za Mirka Ivanića... Kanga je poslao prelepu loptu u srce šesnesterca, tu se sam kao duh stvorio Mirko Ivanić, čak je i lepo prihvatio loptu a onda odugovlačio sa šutom, pa je dao vremena golmanu Ararata da reaguje i uđe u šut. Velika šteta.

17. minut - Velika šansa za Ararat! Alemao je sve dobro uradio, izašao sam pred Borjana a onda kao da se uplašio i dao pas za udaljenog Limu. Na kraju bez šuta u okvir gola, a bilo je opasno.

9. minut - Odlična šansa za Falćinelija. Odlična reakcija tima Dejana Stankovića, Rodić je centrirao lepo sa leve strane, Falćineli je dugo pratio loptu, na kraju šutirao glavom ali pravo u golmana. Šteta!

7. minut - Umesto šanse za Zvezdu, šansa za Ararat. Petljali su crveno-beli u šesnestercu Jermena, Katai je na kraju izgubio loptu, sevnula je kontra, Lima je dobio polu visoku loptu na 16, probao i bio za malo neprecizan.

Srpski šampion večeras od 19 časova igra protiv Ararata, odlučujuću utakmicu za prolaz u grupnu fazu Lige Evrope.

Četa Dejana Stankovića igra za spas sezone i obraz srpskog fudbala. Iz dobro poznatih razloga, utakmica se igra na neutralnom terenu u Nikoziji.

Zvezda se nikada nije sastala sa ekipom Ararata. Prvak Jermenije osnovan je pre samo tri godine. Posle samo dve godine klub je uspeo da osvoji i prvu titulu šampiona 2019. godine. Isti uspeh ostvarili su i prošle sezone, kada su kao prvi na tabeli sa 52 osvojena boda i tako postali prvaci Jermenije drugu godinu zaredom.

Poznati su i sastavi:

Ararat (4-3-3)

Čupić 

Alemao - Vakulenko - Meneses - Humanes

Šahinijan - Gufran - Sanogo

Lima - Martinez - Narsing

Crvena zvezda (4-2-3-1)

Borjan 

Rodić - Pankov - Degenek - Gajić

Kanga - Nikolić - Katai - Ivanić - Ben

Falćineli

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

saki

01.10.2020 19:11

Ararat ladno prolazi

old Delija

01.10.2020 21:37

Umalo ne razapeste ovog falcinelija a on najbolji napadac. ?