Igrači Zvezde
Foto: FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

Foto: FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

Imali bi zagarantovan plasman u Ligu Evrope, dok bi se za plasman u Ligu šampiona borili u dvomeču protiv Olimpijakosa.

Utakmica se igra na "GSP" stadionu bez prisustva publike.

Zanimljivo je da u 17 časova, odnosno 18 po lokalnom vremenu, za kada je zakazan meč sa Omonijom, temperatura na Kipru dostiže i 44 stepena, a za očekivati je da bude između 30 i 35 stepeni popodne u Nikoziji.

Prvak Kipra nikako nije tim kojeg se treba unapred plašiti, ali radi se o iskusnoj ekipi, iako klub nema nekih preterano velikih rezultata na evrosceni.

Neugodna tradicija

Crvena zvezda je od 2012. godine gostovala 31 put u međunarodnim takmičenjima i slavila samo pet puta. Tri trijumfa su delo Vladana Milojevića, koji je stvorio tim dostojan da slavi u Pragu i Kelnu, i da rutinski završi posao u Marijampolu protiv Suduve.

Bilo je istorijskih gostovanja u Trnavi, Salcburgu i Kopenhagenu, ali ona su završena nerešenim ishodima u 90 minuta. Jedan trijumf pripada Miodragu Božoviću, pošto je eliminisao La Valetu posle dve identične pobede (2:1), dok je peti doneo sastav Dejana Stankovića u Tirani (1:0).

Crveno-beli bez pobede na gostujućim terenima ostajali i protiv mnogo slabijih protivnika od sebe kao što su IB Vestmaneja (0:0), Florijana (3:3), Irtiš (1:1) ili Spartaks (0:0). Jasno je da će crveno-beli sami sebi biti najveći problem.

Ohrabrujuća je činjenica da je Zvezda, u prethodne dve decenije, dva puta eliminisala Omoniju, upravo u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Stanković je pred utakmicu poručio da se njegovi puleni neće braniti, ali da neće ni srljati, nego će strpčjivo čekati pravi trenutak.

BONUS VIDEO: SARA DAMNJANOVIĆ JE TIK TOK IKONA BALKANA! Alo.rs otkriva da li ima dečka i uz koju pesmu lomi čaše!

Pročitajte i: