Trening Crvene zvezde pred Liverpul
FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

Uspesi izabranika Vladana Milojevića na evropskoj sceni vratili su šampiona Srbije među 50 najboljih timova u Evropi, tako da je Crvena zvezda prethodnu sezonu završila na 46. mestu na godišnjoj UEFA rang listi.

Crvena zvezda - Apolon

Twitter/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je sezonu završila sa koeficijentom 7.000 i dodatno popravila poziciju na listi najboljih evropskih klubova ostavivši iza sebe zvučne rivale poput PSV-a, Seltika, Lacija, Monaka, Rendžersa, Bordoa. Najviše poena u sezoni iza nas osvojili su Barselona i Čelsi sa koeficijentom 30.000, a za njima sledi evropski prvak Liverpul sa 29.000 poena.

antić

ALO! / Marko Metlaš

Šampion Srbije je uspesima u Ligi šampiona nastavio niz sjajnih rezultata koji je počeo godinu dana ranije u Ligi Evrope kada je osvojio 8.000 poena. Crveno - beli trenutno imaju 16.750 poena i nalaze se na 88. poziciji na UEFA rang listi koja se formira sabiranjem koeficijenata osvojenih u prethodnih pet godina. Aktuelni plasman mogao bi da se znatno poboljša tokom predstojeće sezone imajući u vidu da crveno - beli učinkom u predstojećoj godini “brišu” sezonu 2014/15 u kojoj Zvezda nije imala pravo igranja na internacionalnoj sceni.

PROČITAJTE JOŠ: