Crvena zvezda, pobednik Interkontinentalnog kupa 1991.
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda, pobednik Interkontinentalnog kupa 1991.

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda, pobednik Interkontinentalnog kupa 1991., Foto: FK Crvena zvezda

Siniša Mihajlović je bio jedan od ključnih igrača Zvezdine "zlatne generacije", pa nije ni čudo što je klub sa Marakane za njegov transfer iz Vojvodine 10. decembra 1990. godine platio rekordnih milion nemačkih maraka, što je bio apsolutni rekord tog doba za jugoslovenski fudbal. Posebno je zanimljivo to što je Mihajlović samo šest meseci ranije imao sve dogovoreno oko prelaska u Partizan, o čemu svedoči i jedan intervju koji je u to vreme, 1990. godine, dao sadašnji trener Bolonje.

- Želeo sam u Partizan odmah. To je tim za mene. Mlad, ambiciozan, perspektivan. Volim trenere kao što je Golac. Fajter bez alibija.

Novinar koji je pravio taj intervju je Mihajloviću predočio da se priča da je dobio kaparu od 170.000 nemačkih maraka od crno-belih.

- To nije tačno. Rukovodstvo Partizana je želelo da potpišem predugovor kao što je i Mijatović učinio. Nisam pristao na takvu soluciju, pa nisam ni mogao da dobijem novac.

Upitan je zatim ko je sprečio transfer u Humsku.

- Navijači su zapretili rukovodstvu Vojvodine da će zapaliti stadion. Niko nije imao hrabrosti da mi izda ispisnicu i da potpiše neophodne papire.

Usledilo je pitanje o interesovanju Crvene zvezde.
- Dao sam reč Partizanu. Već u junu biću crno-beli - odgovorio je Mihajlović.

Novinar je ipak bio uporan, kao da je mogao da predvidi gde će Mihajlović da nastavi karijeru, i pitao je šta će se desiti ako Zvezda ponudi veći novac od Partizana.

- Samo ako razlika bude drastična mogu razmišljati o Zvezdi - rekao je Mihajlović, koji se prisetio i kako ga je klub sa Marakane svojevremeno odbio kada je imao 17 godina.

- Tačno. Doveli su me Aćimović i Karasi. Ali, oni nisu bili raspoloženi da odmah sa mnom potpišu profesionalni ugovor. Ja nisam bio spreman da čekam.

PROČITAJTE JOŠ: