PROROČANSTVO KROZ VRHUNSKI HUMOR! "Uzmi salvet i piši..." Čkalja je pre skoro pola veka u par rečenica predvideo DANAŠNJE STANJE U ZEMLJI (VIDEO)

Bolje je razumeo fudbal nego stručnjaci.

Miodrag Petrović Čkalja
Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Jutjub printskrin

Jedan od najboljih jugoslovenskih i srpskih komičara svih vremena Miodrag Petrović - Čkalja izveo je u novogodišnjoj noći 1971. godine skeč koji je tada sve nasmejao.

STVARNO VANZEMALJAC! Mesiju odoleo samo jedan klub u karijeri! (VIDEO)

Čkalja je glumio fudbalskog menadžera koji je pokušao tadašnjem treneru Crvene zvezde Miljanu Miljaniću da proda igrača, a takođe je i našao udavaču za Dragana Džajića, kako bi ovaj igrao bolje.

Iako skeč i danas izaziva smeh, ne možemo da se otmemo utisku da je popularni glumac pre 48 godina do detalja predvideo stanje fudbala u našoj zemlji. Posebno je predvideo činjenicu da naši klubovi dovode manje poznate i neafirmisane igrače. Često se dešava da treneri i čelnici klubova nikada nisu ni videli na delu igrača kojeg kupuju, a pri tom ga pretplate i uđu u velike dugove.

"Uzmi salvet i piši. Našao sam ti beka. Mislim da je igrao u Velikom Šiljegovcu i Globoderu. Pitaj ove iz Velike Plane i Markovca, oni ga znaju. S njim možeš da rešiš prvenstvo, časna reč. Bek, odličan vezni igrač, a može da igra i u navali. Jer, ti nemaš ni odbranu, ni navalu, ni veznog igrača. Ne znam tačno, mislim da ima oko 42 godine. Mator? Što, treba da trči? Natrčao se on dosta. Neka on smiruje igru. E, pa sad, ne znam kada mogu da ga dovedem. Dobio je unuče preključe, pa kad se istrezni ja ću da ga dovedem. E, Miljane, slušaj, našao sam udavaču za Džaju. Ovi pre mene kažu da nije loša. Ako se meni svidi, i njemu će da se svidi. Da rešimo to pitanje, pa nek počne čovek jedanput da igra lepo. Miljane, javljaj se na telefon. Dok ja ne drmnem telefon vi izgubite dva boda", ispričao je 1. januara 1971. godine Miodrag Petrović Čkalja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi