Leo Mesi
AP Photo/Joan Monfort)
Ćiro Imobile

AP/Luca Bruno

Ćiro Imobile, Foto: AP/Luca Bruno

Napadač Lacija Ćiro Imobile ima veliku prednost u trci za Zlatnu kopačku Evrope, ali i dalje nije siguran da će dobiti nagradu za najboljeg strelca "starog kontinenta" koja je lane završila u vlasništvu Lea Mesija. Argentinac ove sezone sigurno neće odbraniti trofej jer zaostaje za Imobileom čak devet golova, dok šest više pogodaka od njega imaju Robert Levandovski i Timo Verner. 

Imajući u vidu u kakvoj su formi vodeća trojica, deluje da će trofej na kraju sezone uzeti jedan od njih. Imobile je neprikosnoven u Seriji A, dok Levandovski i Verner vode žestoku trku za golgetera Bundeslige. 

Postizanjem 11 golova na poslednjih sedam utakmica na listi se značajno podigao i Kristijano Ronaldo, ali teško je očekivati da može da se umeša u trku, baš kao ni Mesi koji na kontu ove sezone ima samo 14 golova.

Napominjemo da strelci golova u najjače četiri lige (Nemačka, Španija, Italija i Engleska) dobijaju po dva boda za gol, dok srednje lige (Francuska, Rusija, Austrija, Holandija... ) nose po bod ipo za pogodak.