Češka - Kosovo
EPA Martin Divisek
Češka - Kosovo

EPA Martin Divisek

Češka - Kosovo, Foto: EPA Martin Divisek

Ekipa takozvane države Kosovo i njeni navijači prošli su u češkom Plzenju kao bosi po trnju. Njihov tim doživeo je poraz (2:1) na terenu, a pristalice su se na svakom koraku suočavale s prezirom ili otvorenim neprijateljstvom prosrpski orijentisanih domaćih navijača.

Španci demonstrirali silu, BIH ne može protiv Italijana, Švedska eliminisala Rumuniju! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M.D. DATUM I VREME: 15.11.2019. 23:06 - 15.11.2019. 23:24 Svi rezultati mečeva devete runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo! Robert Prosinečki, Foto: EPA Fehim Demir Fudbaleri Bosne i Hercegovine poraženi su pred domaćom publikom od Italije 3:0! Grčka je na gostovanju pobedila Jermeniju minimalnim rezultatom, a Finska je obezbedila plasman na EURO 2020.

Česi su naoštreni dočekali Albance na Dosan areni, pa su odmah po intoniranju himne takozvane države razvili srpske zastave uz skandiranje „Kosovo je Srbija“. Tokom meča se ova scena više puta ponavljala, a fudbaleri iz Prištine su u tome videli rasizam! Epilog svega biće najverovatnije kazna UEFA.

PROČITAJTE JOŠ:

- Insistirao sam kod sudije Đanluke Rokija da obrati pažnju na rasističke povike. Rekao mi je da ne razume šta skandiraju, na šta sam uzvratio da ja razumem. Pričali smo na italijanskom i rekao mi je da će prekinuti sledeći put, ali nije to učinio - rekao je Amir Rahmani, igrač Kjeva.

Hrvati zbog OLUJE ne mogu na Evropsko prvenstvo!

AUTOR: Alo.rs/ M.D. DATUM I VREME: 15.11.2019. 19:05 - 15.11.2019. 19:18 Reprezentacije Hrvatske i Slovačke u subotu od 20:45 časova igraju odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine! Fudbaleri Hrvatske, Foto: EPA/Antonio Bat Fudbaleri Hrvatske su na korak da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020.

Ispovest golmana Arijaneta Murića je bila posebno zanimljiva, jer u jednoj izjavi daje kontradiktorne informacije:

- Češki navijači su me rasistički vređali. Nisam čuo ništa što su rekli, reagovao sam kao profesionalac.

Nedelja popodne, sunčano vreme, dođite i podržite Srbiju u oproštaju od kvalifikacija

AUTOR: Alo.rs/S.M. DATUM I VREME: 15.11.2019. 11:34 U poslednjem kolu navijamo za naše, ali i za Luksemburg. Ukrajina - Srbija, kvalifikacije za EURO 2020, Foto: EPA - EFE, Mykola Tys Počela je prodaja ulaznica za utakmicu Srbija - Ukrajina u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (nedelja, 17. novembar, stadion "Rajko Mitić", 15.00).

Na nekoliko mesta morala je da interveniše i policija zbog napada ekstremnih čeških grupa, mada su lokalni mediji izveštavali da su i gosti, njih oko 600, tražili povod za kavgu. Uvertira za poslednje sukobe odigrala se pre dva meseca u Prištini, kad su Albanci povredili nekoliko Čeha u uličnom napadu, da bi atmosferu dodatno podgrejala Tačijeva policija, koja je gostima navodno zaplenila na desetine srpskih zastava, transparente, kao i jedan dron, pripremljen za nošenje srpske zastave tokom meča.

BONUS VIDEO:

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!