TRAGEDIJA Nikola Maksimović za „Alo!“ iz grada u kojem je Maradona bog Ceo Napulj plače!

"Tuga i neverica su na svakom ćošku. Eto, desilo se da je najveći među velikanima umro na moj rođendan".

Nikola Maksimović, Napoli
Nikola Maksimović, Napoli, Foto: Tanjug/AP

Napulj je u suzama, ceo Napulj. Gromovita vest o smrti njihovog boga Dijega Maradone pogodila je ljubitelje fudbala podno Vezuva kao ni u jednom drugom gradu na svetu, naravno uz El Pibeov Buenos Ajres.

Sinonim koji se koristi za Napolitance je Partenopejci. Taj naziv povezan je sa legendom o sireni Partenopi, koja je jedina preživela Odisejov bes i zamku. Kažu u Napulju da i ona plače za Dijegom.

Napulj
Napulj, Foto: AP/Alessandra Tarantino

- Ceo grad tuguje - poručuje za „Alo!“ iz Napulja srpski reprezentativac Nikola Maksimović, koga je zajedno sa saigračima vest o Maradoninoj smrti pogodila dok su se spremali za meč Lige Evrope protiv Rijeke (sinoć odigran).

Napulj, protest
Napulj, protest, Foto: EPA

Znaju Napolitanci da je njihov Dijego nekoliko puta bio na ivici života i smrti, ali svejedno ih je šokirala informacija iz Argentine u sredu po podne.

- Svi plaču! Bukvalno na svakom ćošku u gradu. Prosto ne veruju da je bog umro. Kako budu prolazili dani, mislim da će biti još tužniji. Eto, desilo se da je najveći među velikanima umro baš na moj rođendan - setno će 29-godišnji defanzivac Napolija za naš list.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi