Svetlana Ceca Ražnatović
Printscreen Youtube
Svetlana Ceca Ražnatović

Printscreen Youtube

Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: Printscreen Youtube

Malo ko zna, da je naša folk diva Svetlana Ceca  Ražnatović ušla u istoriju svetskog fudbala. To je ostalo zabeleženo i u spisima UEFA i FIFA. Za one koji su zaboravili, evo kako!

- Prva sam žena, valjda na planeti, koja je kao predsednik i predstavnik svog kluba sedela na klupi, uz strućni štab i fudbalere - pričala je svojevremeno Ceca u jednom intervjuu , na 8.000 metara visine, u avionu po povratku sa utakmice Atletiko Madrid - Obilić odigrane u septembru 1998. godine.

Ceca

Printskrin

Ceca, Foto: Printskrin

Podsetimo, u pitanju je bilo 1. kolo tadašnjeg Kupa UEFA. Atletiko iz Madrida je u dvomeču bio bolji od srpskog šampiona Obilića (2:0, 0:1)

I da se zna, na klupi, kao predsednica kluba sedela je na tri gostovanja te sezone na Islandu, u Nemačkoj protiv Bajerna i u Španiji protiv Atletika.

Ceca

Printskrin

Ceca, Foto: Printskrin

Vrhunac je bio u Madridu, gde su je odmah po sletanju na aerodrom Barahas, zaustavljali na svakom koraku i vukli za rukav.

U najavama za spektakl koji se spremao na stadionu "Visente Kalderon" dominirala je Ceca. "Ah, kakav predsednik", "Najlepši fudbalski vođa", "Spoj lepote i fudbala", "Ceca narandža balkana" to su samo neki od naslova, koji su dominirali u španskim novinama. 

 

 

Komentari (3)

Čiča Gliša

16.11.2018 02:28

U čast ovog istorijskog trenutka, pevaljki je svečano otkriven spomenik u centralnom holu FIFA u Cirihu.

mimi pešić

17.11.2018 02:28

@Čiča Gliša - pa dal je moguće da ima spomenik.Čoveče zbog čega,kako...??? Mi nemamo mozga niti smo ga imali

mimi

17.11.2018 02:30

@Čiča Gliša - pa gde je komentar,ne objavljujete?